Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Je velký problém na nějakém freehostingu zprovoznit TeX? Chtěl bych si udělat vlastní stránky a hledám způsob, jak v článcích sázet metematiku. Máte někdo zkušenost? Jsem v tomhle směru úplný začátečník, takže hledám co nejjednodušší způsob, ale zase se mi nechce všechno vkládat jako obrázky.
↑ BakyX:
To ale nepomůže, on tam nebude házet PDF.
↑ FliegenderZirkus:
Mrkni na Google Graph API, nějaký základy podporujou. Případně na podobný služby, jednu z nich jsme tu ještě donedávna používali.
↑ BakyX:
Je to reakce na můj dotaz? Nerozumím, jak to myslíš.
↑ BakyX:
V pohodě
↑ halogan:
Přes hledání Google Graph API jsem se dostal na tenhle pěkný seznam, kde se mi trochu víc zalíbil MathJax. Má to používat JavaScript...zkusím oboje. Dík za námět
EDIT
↑ zdenek1:
To vypadá fakt jednoduše..vyzkouším
Zdravím, bylo by možné do nápovědy k TeXu znaménka neostré nerovnosti? \leq nebo \le
\geq nebo \ge
↑ janca361:
Je to tam.
↑ BakyX: Krom MikTeXu potřebuješ ještě něco, v čem to budeš psát. Pro začátek je myslím dobrý TeXnicCenter. Návod zde: http://latex.feec.vutbr.cz/cz/latex/lokalni-instalace/
↑ BakyX:najlepšie bude ak stiahneš napr. texniccenter ten ťa hneď vyzve pri prvom spustení,aby si mu povedal kde máš latexové súbory (miktex/miktex/bin) a zobrazovač pdf potom len nastaVíš LATEX=>PDF a dáš build and view curent file a malo by ti otvoriť pdf
alebo napísaný *.tex skompiluj v príkazovom riadku nastav sa do priečinka kde je ten texový súbor a napíš pdflatex menosuboru.tex vytvorí to v tom priečinku pdf a ešte zopár súborov,ktoré ťa nemusia zaujímať
edit: vedel som,že ma niekto predbehne,ale nechám to tu už