Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Panassino:
Zdravím,
určitě jde zadat bod ve tvaru:
Jestli to myslíš takhle? (I když nevím, jestli to potom stejně není bráno jako 1,73).
↑ runcorne:
Spíše například pokud bych chtěl kontrolovat průsečík grafů dvou goniometrických funkcí. Aby se mi body jako nebo ukazovaly v takovýchto tvarech.
↑ Panassino:
Nemyslím si. (Nebo o tom aspoň nevím.)
↑ Panassino: Pokud jsou cílem exaktní výpočty, pak je možné použít CAS, v něm např.
Solve[asin(x) = pi / 3]
kliknutím na kuličku u čísla buňky se výsledek zobrazí graficky.
Pokud jde pouze o zobrazení výsledku, pak je možné použít příkaz SurdText, např.
A=(1,sqrt(2)/2)
SurdText(A)
(SurdText vezme libovolné desetinné číslo a hledá čísla tvaru (a+sqrt(b))/c v jeho okolí, tedy může v některých případech najít "hezkou" interpretaci čísla, které vůbec není algebraické)
Jak se zde vkládají matice?
Zkoušel jsem kód:
\left( \begin{array}{ccc} 2 & 2 & 0 &1&2 \\ 2&0&2&2&2 \\ 0 & 2 &2 &0&0 \end{array} \right)
V náhledu latexu se zobrazil, ale následně v náhledu příspěvku ne... :
$ \begin{pmatrix} 2 & 2 & 0 & 1 & 2\\ 2 & 0 & 2 & 2 & 2\\ 0 & 2 & 2 & 0 & 0 \end{pmatrix} $
alebo
$ \( \begin{array}{ccccc} 2 & 2 & 0 & 1 & 2 \\ 2 & 0 & 2 & 2 & 2 \\ 0 & 2 & 2 & 0 & 0 \end{array} \) $
↑↑ Freedy:
Ahoj. Nádherná věc! Prosím, mohl bys sem dát odkaz na to, kde se to dá nastudovat? Nejsou mi moc jasné premisy (první 3 řádky) a ani některé úpravy později.
Postačí mi, že je to např. "Smithovo odvození", pokud je Smithovo odvození terminus technicus dohledatelný na webu a v literatuře.
BTW: opakuju si SŠ matematiku - bude mi to k pochopení stačit, nebo budu muset zabrousit výš?
Díky, Th
pozdravujem
toto nechce prejst ako treba
\lim \sup \frac {u_n}n \le \lim \inf \frac{u_p}p