Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ Stýv:
Ano.
↑ janca361:
Nahlásí to příspěvek moderátorům. Klidně si to vyzkoušej. :-) Tam, kde se ti zobrazuje, že ti přišla soukromá zpráva, se ti zobrazí, že někdo něco nahlásil.
↑ Pavel Brožek:
There are new reports :)
A co se tam s tím dá dělat? Co znamená Zap? Pardon za lama dotaz.
↑ janca361:
Když na to zap klikneš, tak se nahlášení označí jako vyřešené.
paráda, tohle jsem si vždycky přál
Nejde ještě udělat filtr, aby mi to hlásilo příspěvky pouze tam, kde mám moderátorské pravomoci? Hlásí mi to i VŠ a tam nic neudělám, jenom mi to hyzdí hlavní stránku :-)
↑ Hanis:
Už by to mělo hlásit jen když tam je něco, co můžeš řešit. V seznamu nahlášení se zobrazují i ty hlášení ze sekcí, které nemůžeš moderovat, ale je u nich výrazné upozornění.
Pokud něco omylem "zazapujete", tak to můžete vrátit.
↑↑ Pavel Brožek:
děkuji, ale ergonomie nic moc - velmi snadno se splete s "označit za vyřešené". Ale nevadí, není nutné se tomu věnovat :-)
↑ jelena:
To moc nechápu proč. „Označit téma jako vyřešené“ je pořád nejvíc vpravo jako dřív, má to jiný text i barvu než „Nahlásit“. Navíc po nechtěném kliknutí na „Nahlásit“ ještě není nic nahlášeno a stačí dát zpět.
↑ Pavel Brožek:
vždyť povídám, že není nutné řešit, jen mi ujížděla ruka. Ale zas v anglickém nastavení čudlík vypadá hezky.
Členové (tj. netýká se to „stálých členů“, jestli jste stálý člen zjistíte ve výpisu „stálých členů“) od teď nemůžou editovat svůj první příspěvek v tématu, pokud od jeho odeslání uplynuly dvě hodiny a zároveň na něj už někdo odpověděl.
Diskuze k tématu
Dnes proběhly nějaké změny na fóru:
-- Zásadní změnou je, že máme na serveru víc paměti, takže by fórum mělo běžet plynuleji a bez výpadků.
-- Byly zrušeny titulky. Nováčkům (do 25 příspěvků) se zobrazuje titulek "nováček", pak už se zobrazují jen moderátoři a několik málo nastavených titulků typu Jelena.
-- U příspěvků se v boxu o uživateli nezobrazuje datum registrace.
-- V témže boxu se nezobrazuje mezera před dvojtečkou u reputací.
-- Informace o editaci se zobrazuje v horním pruhu, viz tento příspěvek.
-- Vyhledává se primárně pomocí Google site: operátoru. Pokud se odškrtne checkbox "Googlem", tak se bude hledat vestavěným vyhledáváním.
-- Moderátoři mají nové tlačítko "Pravidla", které nakopíruje do textového pole odkaz na pravidla.
-- Ještě tady není ta nová implementace zobrazování teček u témat, kam člověk přispěl.
Kdyby něco blblo, dejte vědět.
↑ Lukee:
Zdravím a děkuji za změny (a za zápis dle manuálu :-)).
Myslím, že není zapsáno, že je odstraněn sloupec - počet zobrazení tématu. Potom, až bude čas a nálada - v horní liště máme "Přihlásit/Odhlásit" a pod lištou nalevo také "přihlásit" (ovšem bez "odhlásit"). Dalo by se "přihlásit-odhlásit" sjednotit nalevo pod lištu. A do lišty místo "Přihlásit" přidat odkaz na Manuál. Děkuji, nehoří.
Nic jiného jsem si nevzpomněla. Nástěnku zaktualizuji - beta verze fóra tedy zůstane jen připravena, už není nutné testovat. Tak? Děkuji.
↑ jelena: Jo, ještě ten sloupec :)
Dál jsem ještě upravil skrývání/zobrazování editoru LaTeXu. Když si ho skryjete, tak se skryje úplně, tzn. nebudou se vůbec načítat skripty a nemělo by drhnout načítání stránek, jak se stěžovala Aquabellla :-). Akorát je třeba po skrytí/zobrazení aktualizovat stránku, ale neměli byste přijít o případnou rozepsanou zprávu. Zkuste a dejte vědět.
↑ peter_2+2: Protože to akorát zbytečně zatěžuje databázi a více méně to k ničemu užitečnému nebylo.
↑ Lukee:
a nešlo by to zprovoznit jen u první stránky nebo u té, která se zobrazuje? Člověk pak ví, která témata jsou zajimavá apod. Zkrátka nějak, aby to u konkrétního tématu šlo nějak dohledat třeba i na mačknutí uživatele a aby to nezatěžovalo databázi
Pozdravujem,
zda sa mi, ze indikacia pocet otvoreni stran je zaujimavy indikator.
Skutocne ukazoval napr zaujimave temy, ale aj podozrive temy (ako napr vyriesene cvicenie na fore, pre nejaku domacu pracu, a tak lahsie odmaskoval necestnych foristov ... a podobne aj olympiady )
Cize je skoda sa zbavit taketo zaujimaho indikatora.
↑ peter_2+2: Problém není zobrazení, ale ukládání -- s každým otevřením nějaké stránky se musí uložit do databáze změna. Jestli se počet zobrazení ukazuje všem nebo jen někomu na vyžádání už je jedno.
↑ vanok: Zajímavý je kdejaký indikátor, ale tenhle nás stojí cca 15 000 dotazů do databáze denně :-).
Nasadil jsem ten nový ubercool ukazovač teček u témat, do kterých jste přispěli. Nakonec jsem použil trochu jiné řešení, ale je založeno na stejném principu. Kdyby to někde blblo, tak dejte vědět.
↑ Lukee:
Zdravím,
nepřihlášené uživatelce (tedy mně) se zobrazuje tečka u některých témat v sekci Připomínky. Logiku zobrazování se nepřihlášená uživatelka (tedy já) nepokoušela hledat (ale historii před hlášením vyčistila - tečky jsou i nadále, ale ne že by to vadilo).
Konec hlášení. Děkuji.
Zdravím,
nepřihlášený uživatel (tedy já) si všimnul, že se mu zobrazuje tečka u témat, kam přispěla Dana1, která tu má smazaný účet. Takže její příspěvky asi jsou považovány za příspěvky hosta.