Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobry den
dnes som cital tuto spravu ako aj hypertextove odkazy:
Zdravím vás,
včera/dnes v nočních hodinách jsem přečetla upozornění, že hudební odkaz kolegy v příspěvku 48 obsahuje nevhodný text. Ač jsem obsah hudebního odkazu neviděla, odkaz jsem z příspěvku odstranila a je uložen v sekci pro Moderátory.
Pokud nejsou námitky, navrhuji téma ukončit: odpověď je cca jasná, další debata by se mohla obrátit do přílišného filosofování. Děkuji za pochopení.
Jelena
na tomto post :http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=37954&p=3
UPOZORNENIE
Chcel by som vas len upozornit, ze za podobne nepripustne prejavy (vsebecne urazajuceho niekoho, nepravdy o niekom, alebo aj rasisticke vyroky....) na verejnom priestore ako na webovych forach su vo vsetkych zemiach EU prisne trestane... a juristicky administarator ( a aj ich autor ako aj vsetki osoby co maju administraterske prava) byt za to tazko osdudeni ...pokutov aj do milliona € ak nie viac , a (alebo) aj vazenim a take fora mozu byt jednoducho zavrete vdaka sudnemu rozhodnutiu .
A vidim ze osoba co mala take vyroky nebola vylucena z tohto fora a nebolo nikde verejne napisane ze administrator sa distancuje od takych vyrokov! Co to znamena? ? ?
Toto nie je namierenie proti nikomu, ale len upozornenie comu sa vystavuju ludia co laxicky chovaju.
vanok napsal(a):
Chcel by som vas len upozornit, ze za podobne nepripustne prejavy (vsebecne urazajuceho niekoho, nepravdy o niekom, alebo aj rasisticke vyroky....) na verejnom priestore ako na webovych forach su vo vsetkych zemiach EU prisne trestane... a juristicky administarator ( a aj ich autor ako aj vsetki osoby co maju administraterske prava) byt za to tazko osdudeni ...pokutov aj do milliona € ak nie viac , a (alebo) aj vazenim a take fora mozu byt jednoducho zavrete vdaka sudnemu rozhodnutiu .
Tohle mě poměrně zaujalo — mohl byste mi prosím jmenovat nějaké případy, kdy někdo u nás nebo na Slovensku dostal pokutu několik milionů Eur za to, že o někom v diskusním fóru řekl nějakou nepravdu nebo že ho urazil? Nebo co víc — za to, že více méně bez kontextu odkázal video nějakého rappera? Například v kauze Prolux, kdy se Proluxu nelíbilo několik údajně lživých a urážlivých příspěvků v jedné diskusi, bylo provozovateli nakonec soudem nařízeno, aby smazali titulek „Prolux lže jak svině”, žádné milionové pokuty. V jiném článku zabývající se stejným případem navíc píší: „Provozovatelé diskusí podle zákona neodpovídají za jejich obsah, dokud se nedozví o tom, že je protiprávní.”
Podotýkám, že právu nerozumím a to, co jsem napsal, jsou jen mé zkušenosti a postřehy. Samozřejmě můžete mít pravdu…
↑ Lukee:,a ini zodpovedni ludia webu...
Ani ja nie som pravnik
Co sa sudi Cesku a na Slovensku neviem.
Ale v EU boli take rozsudky ( a normalne sa zakony v clenskych krajinach harmonizuju podla europskych institucii),
precitajte si toto na priklad
http://www.murielle-cahen.com/publications/p_forum.asp
Presne rozsudky nemam pri ruke, ale zodpovedni na webe su administratory
...ale ak maju dokaz ze robia poriadok iste su mimo zodpovednosti...
Vo Fr bol nedavno velmi odsudeny jeden humorista za racisticke slova ...
Tak treba byt opatrny a nenechat prejst bez "administratorskych" reakcii niektore "vyroky" co mozu byt povazovane za odsuditetelne.
No berte dobre rozhodnutia a postarajte sa o to aby nejaky sud nezavrel tento web.
↑ janca361:
Co kde psal? Neříkejte mi, že už tohle ráno se probil přes můj nový antispam :-). To už bychom tady snad měli díru někde jinde, to není možné.
↑ Lukee:
já to vidím zde: ve skrytém příspěvku na závěr. Zdar ve zkoumání přeji (Janče obdiv za brzký zásah).
OK, smazal jsem ho. Začal jsem logovat pokusy registrace: http://forum.matweb.cz/files/register.log Můžeme si z toho zhruba udělat představu, kolik spamových účtů se tady pokouší registrovat a jestli fakt uhádnou antispamovou otázku.
↑ jelena:
Ano, bylo to tam, ale už to tam není :-O Že bych ráno nedala jen skrýt, ale smazat? (EDIT: Aha, tak Lukee ho smazal.)
Jinak já s dovolením budu spamovat sekci SŠ. Mám tu vyřešené konstrukční úlohy z Planimetrie pro gymnázia, tak se s nimi podělím s ostatními. Snad nikdo nebude proti.
↑ Lukee:
Pripojím sa k reakcii od ↑ vanok: ktorý upozornil na nejake ohovaranie alebo nieco podobne tu na fóre. Neviem o čo konkrétne išlo len som si tu prečítal o prípadných pokutách atď. Chcel len ukázať jeden možno konkrétny prípad kde bola udelená pokuta - bolo to pred pár dňami na Slovensku. Nie sú to pokuty v miliónoch eur ale pokuta to predsa bola. Je to konkrétne Tento článok.
↑ standyk:: Díky za odkaz, zajímavé. Zkusím to nějak sledovat dál.
Ahojky, privolávam si najme obidvoch administatorov, ale i ostatný sa môžu pripojiť. Rozmýšlali ste, že proste zo všetkých príspevkov urobíte knihu? Zmysel by tam aj bol, len neviem či by ju niekot vôbec kúpil, alebo by to bol časopis. Len neviem ako by sa to spracovalo, kedže robit iba printscreeny by celkom právne nebolo.
↑ miso16211:
Ahoj,
o tom jsem vážně nepřemýšlel.
Zmysel by tam aj bol, len neviem či by ju niekot vôbec kúpil
Nevidím smysl ve vydání knihy, kterou si nikdo nekoupí.
↑ miso16211:: Ze všech příspěvků na matfóru vyrobit knihu? K čemu by to prosím bylo a jaká by byla výhoda oproti webu? I kdybychom našli smysl, tak podle počítadla tady je 237 100 příspěvků. Pokud by se vešlo na stránku 10 příspěvků, tak to máme knihu o 23 710 stránkách.
Přemýšlel jsem, že bych vydal knižně samotný matweb.cz, ale i tam jsem velmi pochyboval o smyslu, natož u fóra.
No potom načo sa robia knihy z matiky keď všetko je na webu? Ale tak nektoré veci sa robia len tak, pre zábavu.
Neco jako sborník úloh. Alebo ročenka .
Na webu zdaleka všechno není; pokud nepočítáme, že si z webu můžeme třeba ty knihy či články (ne)legálně stáhnout. Knihy se píší především proto, že uceleně pokrývají nějaký konkrétní úsek dané oblasti, je v nich ideálně akorát informací — ani moc, ani málo a celá kniha je psána jednotným stylem (a nemá 23 710 stránek). Obávám se, že kniha složená z vláken z tohoto fóra by nesplňovala ani jeden z bodů.
Já to pro zábavu dělat nechci. I kdybych věřil v úspěch, tak zrovna píší jinou „knihu”. A kdybych ale přeci měl vytvořit matematickou knihu, tak bude stvořena z článků na hlavním webu.
Ale jestli se ti chce, já ti poskytnu část databáze pokrývající všechny příspěvky a můžeš z nich pro zábavu takovou knihu seskládat a poté zafinancovat její vytisknutí (třeba tady si můžeš spočítat cenu). Případný výdělek si můžeš nechat.
↑ miso16211: Ahoj, pomocou programu napr. ..teleport pro... si mozes stiahnut forum do svojho Pc (zvolis vhodnu hlbku odkazov) a potom print.
↑ pietro:
Scraping bych v tomto případě moc nedoporučoval. Už tak máme problémy s datovou náročností webu a tohle by tu akorát zbytečně přitížilo. Další vytahování informací by bylo navíc dost náročné. Vyžádat si holá data z databáze bude po všech stránkách vhodnější.
(Nebudu tu komentovat to, že celý ten knižní nápad mi přijde naprosto nesmyslný.)
↑ halogan: diky, pochopil som. No scraping.... And printing? Srdcu nerozkážeš.
Aj Google má toho dost o nás v pamati.
Ahoj ahoj,
máme školní fórum založený taky na PunBB a poslední dobou tam je problém se spammery, roste to tak o stovku měsíčně, příspěvky mnohem rychleji. Jak se to řešilo tu? Nějaké chytré pluginy do PunBB, které by se daly použít?
Prý máme dost starou verzi, tak možná uděláme upgrade, ale kdyby byly i nějaký další opatření, tak mi prosím dejte vědět.
Díky moc
↑ halogan: Tady mám vlastní řešení, žádný plugin. Klasické řešení s otázkou, na kterou musíš odpovědět, ale vyplňuje ji za tebe Javascript. Pokud ho nemáš vypnutý, neotravuje tel to nijak. Zkus se zaregistrovat s vypnutým js a uvidíš.
Případné detaily později, jsem teď někde ve vlaku mezi poli :-).
Zkusil jsem to ještě upravit tak, abych zjistil, jestli prochází díky tomu, že interpretují Javascript nebo nějak jinak. Uvidíme u příštího robota. Zatím to víc upravovat nebudu. Přidal jsem tam kus Javascriptu, který do pole, které mělo být původně prázdné, vepíše slovo „Picard”. Takže pokud při příští registraci robota bude mít to pole hodnotu „Picard”, pak ten robot interpretoval Javascript. Pokud ne, tak prošel nějak jinak.