Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
naposled jsem byl na těchto asi před rokem. Moc se tu toho nezměnilo, až na jednu pro mě klíčovou věc a sice, že už nejde psat priklady v editoru TeXu. Bylo to vždy na pravé straně a hned jsem viděl náhled. Mohl jsem to tedy hned upravit. Muzete mi poradit, kde bych toto nasel??

↑ Grimbor: Nevýhody editoru
* zpomaluje načítání, někdy naprosto fatálně (řešeno v jiném vlákně)
* výsledný obrázek neumí po kliknutí zkopírovat TeXovou sekvenci do textarea
* množina uživatelů A nezvládne z editoru vykopírovat správné url -- jako moderátor jsem v době nasazení editoru cca jednou denně řešil to, že se místo vzorečku zobrazil nějaký divný odkaz
* množina uživatelů B url vykopírovat zvládne, ale při vyrábění vzorečku udělají nějakou chybu (typicky
-- zapomenou přepsat automaticky doplěný index limity). Při takovéto chybě není možná jednoduchá oprava, je třeba klikat to celé znovu.
Přitom sjednocení množin A a B je stejně velké (ne-li větší) než množina uživatelů, kterým dělá problémy zapsat příklad podle konvencí pro matematické zápisy. Osobně odstranění editoru vítám.
Samozřejmě si můžet vyklikat tex na sitmo.com a sem vložit, pokud vám to osobně vyhovuje.