Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 22. 01. 2010 20:20

vonSternberk
Reputace:   

TeX

Zdravím,
naposled jsem byl na těchto asi před rokem. Moc se tu toho nezměnilo, až na jednu pro mě klíčovou věc a sice, že už nejde psat priklady v editoru TeXu. Bylo to vždy na pravé straně a hned jsem viděl náhled. Mohl jsem to tedy hned upravit. Muzete mi poradit, kde bych toto nasel??

#2 22. 01. 2010 20:40

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

Re: TeX

Pokud vím, klikací TeX byl odstraněn. Můžeš ale používat ten psací, celkem rychle si zvykneš.

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#3 23. 01. 2010 22:59

Grimbor
Reputace:   

Nicméně, appletík, který zde byl na psaní rovnic, se povaluje i všudemožně jinde na netu, např. ZDE.

#4 24. 01. 2010 20:06 — Editoval Kondr (24. 01. 2010 20:07)

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

↑ Grimbor: Nevýhody editoru
* zpomaluje načítání, někdy naprosto fatálně (řešeno v jiném vlákně)
* výsledný obrázek neumí po kliknutí zkopírovat TeXovou sekvenci do textarea
* množina uživatelů A nezvládne z editoru vykopírovat správné url -- jako moderátor jsem v době nasazení editoru cca jednou denně řešil to, že se místo vzorečku zobrazil nějaký divný odkaz
* množina uživatelů B url vykopírovat zvládne, ale při vyrábění vzorečku udělají nějakou chybu (typicky $\lim_{a\to\infty}\frac{sin x}{x}$ -- zapomenou přepsat automaticky doplěný index limity). Při takovéto chybě  není možná jednoduchá oprava, je třeba klikat to celé znovu.

Přitom sjednocení množin A a B je stejně velké (ne-li větší) než množina uživatelů, kterým dělá problémy zapsat příklad podle konvencí pro matematické zápisy. Osobně odstranění editoru vítám.

Samozřejmě si můžet vyklikat tex na sitmo.com a sem vložit, pokud vám to osobně vyhovuje.

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

Zápatí