Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Čau. Tohle máme za dů vypočítat
Ale učitelka má ve výsledcích 76°, a já ať počítam, jak počítam mě to vždy vyjde 104°28´. Prosím o správný vásledek. a kdyby to nesouhlasilo s tim mím tak i o řešení Díky

↑ RonFreedom:
Ty jsi vypočítal úhel proti síle 200 N, ale otázka je na úhel mezi F1 a F2 a ten je doplněk do 180 st, což je požadovaných cca 75 st
↑ marnes:
To je kravina ne?? Vzdyt trojuhelnik ma tri uly. To abych moh odpocitat od 180 musim znat este 3. uhel. Ja jsem si z tech sil udelal trojuhelnik, protoze sily lezi na rovnobezce. Tudiz svirajici uhel F1 a F2 je gama. Vypocet sem pomoci cosinovy věty a vyslo mi 104. Ale urcite nemam pravdu, tak prosím o podrobnější postup :D. Díky předem

↑ RonFreedom:No ty dvě síly ti vytváří rovnoběžník a výsledná síla je úhlopříčka v tomto rovnoběžníku!. Máš vůbec nakreslený obrázek této situace? Tam je že se rozkládá !!!!, takže směry f1 a f2 jsou různé.
↑ RonFreedom: Tak tak , jak píše kolega ↑ marnes:
základem řešení , nebo alespoň počátek řešení je v obrázku : .jpg)
↑ Ivana:
No nám učitelka řikala. Uděláme si tento obrázek. potom to překreslíme do obecného trojúhelníku, tak že sílu F2 dam jako stranu BC F1 AC. A svírá nám je úhel gama. A ten my vyšel 104°
↑ RonFreedom: Posílám svoje řešení :
↑ Ivana:
Díky mockrát.
Stránky: 1