Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prosím o pomoc se střední příčkou: Je dán trojúhelník . Napište obecnou rovnici střední příčky tohoto trojúhelníku, která je rovnoběžná se stranou.
Vypočítala jsem , , toto jsem dosadila do tvaru obecné rovnice, ale vyšel mně nesmysl, protože u tohoto příkladu znám výsledek: . Děkuji vám za ochotu.
↑ leník 5:
Zdravím,
řekla bych, že všechno máš v pořádku, ale s normalovým vektorem, co máš, mi to také nevychází. Zkoušela jsem sestavit parametrickou rovnici přes směrový vektor s (0,5, 2):
(vynásobím (-4))
------------
(celou rovnice vynásobím (-2)
- tedy v pořádku.
a nevím, proč to nevychází přes normálový (své násobilce bych zas až tak nevěřila, třeba někdo z kolegu upozorní na chybu, děkuji).
↑ leník 5:↑ jelena: Obě vás zdravím :-) ,
příklad jsem přepočítala a došla jsem ke stejnému výsledku. Je zajímavé , že přes normálový vektor příklad nevychází. Kde je zakopán pes ?
↑ Olin:Taky jsem se snažila to vynásobit 4 , ale neviděla jsem to dál. :-)
↑ jelena:
:-) , taky někdy spletu des.čárku , což je děs a hrůza , alespoň pro mne ... žáci to neodpustí... ani já jim to neodpouštím , jen v závěru roku a to mám při hodnocení oči zavřené :-)