Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, moc bych vás chtěla poprosit o pomoc se třemi příklady z analytické geometrie. Sedím tu nad tím už jakou dobu a stejně si nejsem jistá, jestli na to jdu správně, není to zrovna můj šálek kávy :-( Pomůžete mi prosím?
1. příklad jsem dala nějak dohromady, ale chtěla bych se jen ujistit, zda mi vyšel správně -> p: -y-5=0?
2. příklad mi vyšel nějak divně -> m = 26,5 (to bude nejspíš špatně)
a u 3. příkladu jsem se zasekla hned po začátku :-(
Už si opravdu nevím rady, pokud mi někdo pomůžete, budu vám moc vděčná. Děkuji.
↑ Jinx0086:
a) ano, ale hezčí je napsat to 
b) tam chbí nějaká podmínka - mají být přímky kolmé, nebo rovnoběžné, nebo co?
c) Vyberu si libovolný bod na přímce, např. ![kopírovat do textarea $[2,1]$](/mathtex/d6/d6cee0a0facc107669a832ebaba8ece8.gif)
normálový vektor
takže směrový 
↑ Jinx0086:
To mínus u směrového vektoru není důležité, může tam být a nemusí.
Ještě k b) je tam
nebo
?
Je tam 21, ale je možné, že jsem se při opisování přepsala... ono to ale vyjde divně tak jako tak (nebo alespoň mně, možná někde dělám chybu), ideální by bylo, kdyby vyšlo celé číslo. I když možná si jen namlouvám, že správné výsledky musí vycházet hezky :-)
↑ Jinx0086:
Je to celý nějaký divný, proč je u přímky p v první závorce (4+3)?? Normální člověk napíše 7. Nebo je to (4+m)?
To se nedá počítat, to bych musel hádat.
Stránky: 1