Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,minule jste mi moc pomohli, budu ráda, pokud mi příklady překontrolujete i dnes, mám takových testů víc a bohužel nikoho, kdo by mě zkontroloval a sama sebou si jistá nejsem:( moc vám děkuji. Všechno jsem se snažila řešit sama, ale výsledky u těchto příkladů bohužel opět nejsou, tak nevím, jestli jsem dobře postupovala či nikoliv.
1)negací výroku: všechna lichá čísla jsou prvočísly je výraz?
alespoň jedno liché číslo není prvočíslem
2)součet kořenů rovnice x+3(celý výraz v absolutní hodnotě)=7 je roven?
-10+4=-6
3)přímky 3x+4y-8=0 a 4x-3y+8=0 svírají úhel o velikosti?
90 stupňů
4)rovnice x=5+2t, y=3-t, t je reálné číslo vyjadřují?
je to výběr z možností a nejvíc mi na to sedí : je to přímka procházející dvěma body [3,4] a [7,2]
5)vzdálenost ohnisek kuželosečky zadané rovnicí 9x^2+16y^2=144 je rovna?
2*odmocnina ze 7
6)argument goniometrického tvaru komplexního čísla (-1+i)^2 je?
270 stupňů
7)výraz (1+x^1/2)^2 - (1-x^1/2)^2 je pro každé x je prvkem R+ dolní index 0 roven?
4*odmocnina z X
8)součet 53+47+41+...+(-1)+(-7)po sobě jdoucích členů aritmetické posloupnosti je roven?
253
9)v rovnici x^2+bx-21=0 je jeden kořen roven 3. Urči druhý kořen a koeficient b této rovnice.
b=4, x=-7
10)rovnice log (2x-2) při základu 6=2 má řešení?
x=19
11)urči definiční obor funkce f(x)= ln (odmocnina z x^2 -1, je to celý výraz pod odmocninou a patří k tomu logaritmu)
D=(-nekonečno, -1)U(1, nekonečno)
12)funkce f(x)= 2*x^2-1 má tyto vlastnosti?
opět je to výběr z možností, tak jsem zvolila tuhle: D(f)=R, H(f)=(-1, nekonečno)
13)urči vzájemnou polohu paraboly y^2=8x a přímky x+y+3=0.
je nesečnou
14)urči výslednou hodnotu výrazu sin(-720)-tg(540)+cos(-405)
odmocnina ze 2 lomená 2
15)řešení nerovnice v R odmocnina z (x^2-4)<odmocnina z x^2
(-nekonečno,-2)U(2,nekonečno)
16)z N účastníků slosování mají být vylosováni 4 různí výherci. kolika způsoby může losování dopadnout?
n!/(n-4)!
17)řešením nerovnice x^2>6x-5 v R je?
(-nekonečno, 1)U(5,nekonečno)
moc se omlouvám, že vás takhle otravuju, ale fakt nemám jinou možnost, díky
↑ zdenek1:
tak asi jo, já když to hledala na netu, tak jsem našla, že je to jako vnější přímka, tak jsem to podle toho usoudila ;) vždyť říkám, že jsem na matiku truhlík, a proto raději věřím vám tady, tak děkuju