Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, matika není moje silná stránka a nemohu hnout s těmito příklady, můžete mi prosím pomoci?
Pátý člen binomického rozvoje (1 + i druhá odmocnina ze 3) to celé na 7, je roven???
Komplexně sdruženým číslem ke komplexnímu číslu z = 1 + i to celé / i je jaké komplexní číslo?
Mám za to, že Zet s pruhem je číslo stejné s opačným znaménkem u imaginární složky, ale mate mě ten zlomek. Takže nevím jestli je správným výsledkem z s pruhem = 1 - i, a nebo z s pruhem = 1 - i to celé / - i.
Dva roky jsem matiku neviděla, teď to na poslední chvilku oprašuju a není to moc sranda)
Za případné řešení děkuju!!!!

EDITACE: původní příspěvek byl chybný, opraveno 16.6. přibližně ve 22 hodin.
Ad binomický rozvoj: pátý člen je .
Ad komplexní číslo:
Nech't x je libovolné komplexní číslo. Jako x s pruhem se značí komplexně sdružené číslo, které se od x liší znaménkem u imaginární složky.
Nejprve určíme hodnotu zlomku z=(1+i)/i. K tomu celý zlomek rozšíříme číslem sdruženým se jmenovatelem, tedy číslem i. Dostaneme z=(i-1)/(-1)=-i+1. Hledáme číslo se z sdružené, tím je i+1.
Ohledně toho 2. příkladu, nejdříve si musíš zadaný zlomek upravit takovým způsobem, abys měla zvláš? část reálnou a část imaginární:
z= (1+i)/i
z= 1/i + i/i
z= 1+ 1/i
číslo komplexně sdružené (z s pruhem) k imaginárnímu číslu z je takové číslo, které má u imaginární části opačné znaménko, takže:
z s pruhem= 1- 1/i
trigl
Prosím tě, říď se těmi výpočty Kondra- ja to mám úpně špatně!!!! Pamatuj- i nesmí být ve jmenovateli ( když tam je, zlomek se rozšiřuje číslem komplexně sdruženým se jmenovatelem, přesně tak, jak to udělal Kondr!!!). Moooc se omlouvám
Stránky: 1