Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Tak mě napadlo, že byste zde mohli psát nějaké vtipné perličky co řekli kantoři/studenti na SŠ a VŠ.
Tak začnu: jak byl spolužák zkoušený (už ani nevím co to bylo) tak měl odečíst od tří čtvrtin jednu polovinu a spolužák na to:" pět třetin?" a učitel:" Když máš třičtvrtě dortu a někdo Ti půlku zežere tak kolik Ti zbyde?!" No a spolužák se zas netrefil :D
Nebo taky jsou dobré definice.. V prváku jsme si definovali čísla (komplexní, iracionální, racionální apod) No a u iracionálních mám myslím napsáno:" Čísla která nejsou racionální" :)
↑ Cermix:
Čísla, která nejsouracionální se vskutku nazývají iraconální. Je dosti častý případ v matematice -- definujeme objekty tak, že nesplňují jistou podmínku (zde racionality). Korektní to úplně není, ale hlavně, definovat čísla vůbec je záležitostí výrazně přesahující rámec středních škol, i těch sebelepších.

↑ Cermix:
To se stává, horší je když udělá někdo něco takového 
Já mám z jedné přednášky před lety toto:
Měla se dokazovat nějaká věta, docentka na začátku řekla: "Důkaz té věty není těžký..."
A po dvaceti minutách: "Tak tu těžkou číst důkazu jsme si odbyli..."
Pak mám ještě jednu, ale to skoro může spíš než legrace být pravda.
Na přednášce z algebry: "Nejvýznamnější událostí v dějinách Evropy je vynález grupy."

↑ gladiator01:
Tak tohle mne opravdu rozesmálo.
A vzpomněl jsem si také na jednu legrácku, ikdyž možná trochu otřepanou. Berte to, prosím, s humorem.

Při nějakém počítání přednášející násobil nějaké parametry a vyšlo mu, že x = bfg. Tak se pousmál, otočil se na nás a povídá "Pokud jste někdo hrál někdy Dooma..." :-)