Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
DObry den,
nevim,jak zacit, takze to asi vezmu od zacatku:), zacal jsem delat na svem web. projektu.prevazne V PHP a zacal jsem od logiky-matematiky -"jadra" celeho systemu; nebudu zachazet do detailu, mam tridu , ktera vyhodnocuje pokud dany "uzivatel" vyhral nebo ne; jednuduse mam tam pole, jsou tam ulozeny nahodne cisla... z toho pole ja pak nahodne vybrano cislo- a podle poctu prvku poli samozrejme-je uz dano -na vstupu kolikrat se bude dany prvek mnozit a prepisovat, -cim vic , tim vetsi pravdepo.- pokud tento prvek v dalsi metode -nahodne tazen;je nalezen ,tak vyhral ,;-a ted konecne to k cemu se chci dostat, zajimavejsi cast ..a to samozrejme stanoveni "sance"-pocet kolikrat se dany prvek bude mnozit, mam tu uz stanovene urcite funkce a vztahy....ale rad bych to optimalizoval , jelikoz muze dochazet -a nejspis bude, ze nektery "uzivatel" bude mit docela velky nepomer mezi poctem "volanych tridou" a vyher-neboli mez proher a vyher,-kdyz pouziju metodu mónte carlo napr. pro 5000; tato smaozrejme muze zamezit urcita funkce, ktera bude -zase zvysovat-snizovat "sanci" otazka je, co je velka mez a o jakou hodnotu se toto bude menit, moc jsem se na to jeste poradne nedival a optimalizace budeme brat az pristi rok...; v podstate ,kdyz si to dam-e do grafu vztah...pocet vyher...pocet "dotazu" tak graf bude pripominat bud himalaje nebo rozbourene more :), -cilem je, aby tato funkce se nejakym zpusobem "podobalala" -aproximovala ? linearni funkci nebo mirne -kvadraticke, -pocatek je jasny, jinak pokud se nepletu, tak toto se tyka Genetickych Algoritmu? aspon castecne, jinak nevim, prave jake metody konktretne pouzit-jestli je vubec dobre delat toto v PHP-napr.prog. derivaci..atd.
ahoj, tvůj inovátorský a nekonvenční přístup k interpunkci bohužel prakticky znemožňuje čtení tvého příspěvku. ale třeba se tu objeví někdo zběhlejší v luštění šifer, kdo bude schopen ti poradit:)
a ja se tak snažil:/, dobře, takže se zeptám přímo-mnohásobná lineární regrese-funguje tak, že je udělána pro každou "funkci" lineární regrese klasická a pak se udělá aproximace.podle funkce??? našel jsem zdrojáky zde Odkaz a tady přímo pro PHP, bohužel ,když dám stahnout-soubor neexistuje : Odkaz- to je jenom pro klasickou, ja potřebuju s využitím metody Monte Carlo,
↑ hand:
Nevím jestli to jsem správně pochopil. Máš sebraná data pro více závislých proměnných a k tomu odpovídající výsledek. A ty chceš zjistit jejich závislost.
Doporučil bych ti program Maxima a funkce začínající jménem lsquares_... .
Vzorec si můžeš vytvořit libovolný (jaký tě napadne) a pomocí lsquares_residual_mse si nakonec vypočítáš jak přesně ses trefil.
Stránky: 1