Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 14. 04. 2010 14:43 — Editoval hand (14. 04. 2010 14:53)

hand
Reputace:   

Optimalizace-dotaz aproximace? funkce v PHP

DObry den,
nevim,jak zacit, takze to asi vezmu od zacatku:), zacal jsem delat na svem web. projektu.prevazne V PHP a zacal jsem od logiky-matematiky -"jadra" celeho systemu; nebudu zachazet do detailu, mam tridu , ktera vyhodnocuje pokud dany "uzivatel" vyhral nebo ne; jednuduse mam tam pole, jsou tam ulozeny nahodne cisla... z toho pole ja pak nahodne vybrano cislo- a podle poctu prvku poli samozrejme-je uz dano -na vstupu kolikrat se bude dany prvek mnozit a prepisovat, -cim vic , tim vetsi pravdepo.- pokud tento prvek v dalsi metode -nahodne tazen;je nalezen ,tak vyhral ,;-a ted konecne to k cemu se chci dostat, zajimavejsi cast ..a to samozrejme stanoveni "sance"-pocet kolikrat se dany prvek bude mnozit, mam tu uz stanovene urcite funkce a vztahy....ale rad bych to optimalizoval , jelikoz muze dochazet -a nejspis bude, ze nektery "uzivatel" bude mit docela velky nepomer mezi poctem "volanych tridou" a vyher-neboli mez proher a vyher,-kdyz pouziju metodu mónte carlo napr.  pro 5000; tato smaozrejme muze zamezit urcita funkce, ktera bude -zase zvysovat-snizovat "sanci" otazka je,  co je velka mez a o jakou hodnotu se toto bude menit, moc jsem se na to jeste poradne nedival a optimalizace budeme brat az pristi rok...; v podstate ,kdyz si to dam-e do grafu vztah...pocet vyher...pocet "dotazu" tak graf bude pripominat bud himalaje nebo rozbourene more :),  -cilem je, aby tato funkce se nejakym zpusobem "podobalala" -aproximovala ? linearni funkci nebo mirne -kvadraticke, -pocatek je jasny, jinak pokud se nepletu, tak toto se tyka Genetickych Algoritmu? aspon castecne,  jinak nevim, prave jake metody konktretne pouzit-jestli je vubec dobre delat toto v PHP-napr.prog. derivaci..atd.

• (téma jako vyřešené označil(a) byk7)

#2 14. 04. 2010 16:39

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

Re: Optimalizace-dotaz aproximace? funkce v PHP

ahoj, tvůj inovátorský a nekonvenční přístup k interpunkci bohužel prakticky znemožňuje čtení tvého příspěvku. ale třeba se tu objeví někdo zběhlejší v luštění šifer, kdo bude schopen ti poradit:)

#3 15. 04. 2010 20:15

hand
Reputace:   

a ja se tak snažil:/, dobře, takže se zeptám přímo-mnohásobná lineární regrese-funguje tak, že je udělána pro každou "funkci" lineární regrese klasická a pak se udělá aproximace.podle funkce??? našel jsem zdrojáky zde Odkaz a tady přímo pro PHP, bohužel ,když dám stahnout-soubor neexistuje : Odkaz- to je jenom pro klasickou, ja potřebuju s využitím metody Monte Carlo,

#4 08. 05. 2010 16:05

mák
Místo: Vesmír, Galaxie MD
Reputace:   63 

↑ hand:

Nevím jestli to jsem správně pochopil. Máš sebraná data pro více závislých proměnných a k tomu odpovídající výsledek. A ty chceš zjistit jejich závislost.
Doporučil bych ti program Maxima a funkce začínající jménem lsquares_... .
Vzorec si můžeš vytvořit libovolný (jaký tě napadne) a pomocí lsquares_residual_mse si nakonec vypočítáš jak přesně ses trefil.

LibreOffice Verze: 25.8.4.2, Maxima 5.49.0 (SBCL)

Zápatí