Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ahoj, mám tu další problém ...
1) Strana rotačního kužele určuje rovinou podstavy odchylku 60°, jeho povrch je S=50. Určete objem kužele.
2) Vypočítejte poloměr koule r, jejíž povrch S se rovná povrchu válce spoloměrem r1 a výškou v=4*r1
díky
↑ 007Misak:
Zkus v řešení problému pokračovat takto:
1) přečetla jsem zadání, situaci si dovedu (nedovedu) představit a v případě, že dovedu, tak nakreslil(a) jsem obrázky, na kterých jsem vyznačil(a) údaje ze zadání,
2) našl(a) jsem vzorce pro požadované a zadáné povrchy a objemy těles,
3) zjistil(a) jsem, že můj problém je................ a prosím o konkrétní doporučení, jak tento konkrétní problém vyřešit.
K tomu přeji hodně zdaru a zdravím.
zadání sem si samozřejmě přečetla a ne jednou ... situaci si dovedu představit, dokonce i nakreslit a taky sem zjistila, že mým problémem je, že i když znám vzorečky, nejsem schopna si do nich pořádně dosadit, protože mi přijde, že mi tam furt chybí nějaký to číslo... proto nemám konkrétní problém s částí příkladu, ale s příkladem jako takovým ... jinak děkuju
↑ 007Misak:
Děkuji. Pro důvody, co jsi napsala, má smysl (pokud je zájem, samozřejmě) sem napsat svůj postup, co se podařilo, pak je pomoc adresná a více účinná.
To je můj názor.
Teď ovšem musím se přesouvat na chalupu, tak na případný postup se podívám až v pozdějších hodinách nebo poprosím někoho z hodných kolegů o laskavý dohled. Děkuji.
Povrch kužeľa: