Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
No, mám tu znatelně jednoduchou otázku, ale její odpověď není až tak nikterak jednoduchá. Konzole se mě zeptá: Napište jméno autora. Napíšu do konzole - Rudolf Novák. Pak se mě zeptá: Napište název knížky. Napíšu do konzole - Moje první povídka. Jméno autora bych potřeboval celého přečíst, a název knížky bych potřeboval celou přečíst. Kde je problém? Fce scanf mi to nevezme, protože to bere pouze po white space. Funkce typu fgets a gets nechápu, protože když je použiji, tak se mi věty: "Napište jméno autora a Napište název knížky zeptá naráz. Žádné počkání, zkoušel jsem i fflush, nic nějak nefunguje. Zde mám kousek kódu, díky za každé nápady.
char autor[1025]; char nazevKnihy[1025]; printf(" Zadejte autora knihy: "); scanf("%20[^\n]s", autor); strcpy(knihy[i]->autor, autor); fflush(stdin); printf(" Zadejte nazev knihy: "); scanf("%20[^\n]s", nazevKnihy); strcpy(knihy[i]->jmeno, nazevKnihy); fflush(stdin);
Možná pomůže getline:
http://www.cplusplus.com/reference/iost … m/getline/
↑ plisna: Psal jsem to už nahoře. Když to takhle použiji jak jsi mi napsal (něco podobného jsem viděl na C++ reference), tak se mi to zobrazí takto naráz: Zadej název autora: Zadej název díla: ... a počká to de facto jednou. ;)