Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Nejsou náhodou zkratované?
↑ polbulva:
jak to myslite ?? kdyz je to vyskratovane tak je to vyskratovane ... proc matemeticky dokazovat (a hlavne co ??)...
No mam to jako semestralku do fyziky a mam zjistit co je spatneho na techto obvodech s RC cleny,kdyz mu jen napisu ze je to vyskratovane tak mna s tim posle...jsem uz dlouho ze stredni pryc a nejak se mi takove veci vyparily z hlavy :-( nejde to nejak dokazat pomoci kirchhofovych zakonu?
↑ polbulva:
jasne ze jde :) ...
treba ten druhy ...
nez sepnete spiac S1 prot0k8 proud odpory 330 a 470..jsou yapojeny peralejne, proud se rozdeli do dou vetvi. (celkovy prou spocitame tak ze spocteme celkovy odpor a dosadime do ohmova zakona ... pote si zjistime napeti na 330 a 470 ... podle zapojeni na obrazku je to 10 V u kazdeho ...)Pokud sepnete spinac S1 premostite 470 -> skoro nulovy odpor - idpor dratu -- veliku proud(dukaz pomoci limity) ---> velike W(nebo A, zalezi na znaceni ..) --> drat se zahreje a rozsviti jako zarovka .. odpory zustanou neposkozene protoze jimi proteka velmi mali (spise nulovi :)) proud ...
↑ polbulva:
nez sepnete spinac 1 ... jsou zapojeny jenom dva zdroje ... jsou zapojeny OK ... (+ na - ... - na +) ...jakmile sepnete spinac S1 1. se vsechny ydroje spoji nakratko (zase veliky proud pri skoro nulovem odporu). za 2. je ten treti zdroj vyskratovany(ten uplne na levo) :) ... to znamena ze + jde na + a - na -, i kdyby nebyli spojene na kratce ... velmi rychle by se vybili (baterie shoreli, a v siti by vypadl jistic) ...
Je prehozene polarita leveho zdroje
Zdroje jsou spojene na kratko ...
mozna jeste jeden dodatek .. pokud jsou soucty napeti stredniho a praveho zdroje vizsi nez napeti leveho .. dojde k "prorazeni" leveho zdroje ... pokud je to naopak dojde k prorazeni stredniho a pravdho zdroje ..
(mimochodem .. v evrope znacime odpory jako ctverecky ... jako klikatou caru znacime civku :) .. nic vezlem ... jenom jsem si chvilku z zacatku mzslel ze to jsou civky)