Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
ve škole bereme strašně moc druhů řad. Jsou to převážně:
Číselné řady, Funkční řady, Mocninné řady, Taylorova řada, Fourierova řada. A je jich zajisté ještě více...
Ve všech se počítá součet řad jiným způsobem, jinak se určuje konvergence atd. Je tu někdo tak ochotný, kdo mi to pomůže nějak jednodušše rozdělit, pěkně vysvětlit, a hodit to pod jednu pokličku? Děkuji moc.
↑ RePRO:
Tvůj dotaz je špatně položený a není možné odpovídat na něj strukturovaně. Bohužel nic nevím o tom, jakou školu studuješ a tedy nemohu tušit, do jaké míry jste brali některé ze jmenovaných celků.
To, co požaduješ ve druhém odstavci, splňuje každá lepší knížka o nekonečných řadách. Nejlepší tedy bude, umístit sem na fórum problém, který nemůžeš vyřešit. Jsem si jistý, že s trochou tvé snahy místní borci tvé problémy mohou pomoci ujasnit. Budu-li mít čas, rád se přidám také (nekonečné řady patří k mému hlavnímu zájmu).
↑ Marian: Budu určitě rád, když mi tu sem někdo hodí nějaký "užitečný" odkaz, kde se dají výše uvedené nekonečné řady studovat. Někde, kde nejsou žádné nesrovnalosti a je to pěkně vysvětlené, díky.

Krom základní terminologie (konvergence, absolutní konvergence, nutná podmínka konvergence, majoranta, ...) se ti budou hodit různá kritéria, která budeš postupně různě kombinovat.
Něco málo je na wikipedii, zbytek si můžeš vygooglit podle názvu.