Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zakreslete v Gaussove rovine definicní obor funkce f : C ! C dané predpisem
f(z) =pod odpocninou{(|z + 1| − 2)|z^6 − 1|} - celé je to pod odpocninou
|z+1|-2>0 a zároveň |z^6-1|>0 také větší a rovno nule, nevěděla jsem, jak to tam mám napsat.
|z+1|-2<0 a zároveň |z^6-1|<0 a také menší a rovno nule
zakreslila jsem si body z toho z^6=1 -> to my vyšlo 6 bodů, ale nevím, co znamená, že je to vetší a menší než 1 ?? změní se mi těch 6 bodů nějak v grafu?
poté bych si zakreslila do grafu kružnici se středem v -1 a poloměrem 2 - z toho |z+1|-2=0 , ale zase nevím, jak semi to změní v grafu, když je to ještě menší a větší??
Poradíte mi někdo?
děkuju
Tak pokud dobře chápu, že odpocnina je odmocninou a pokud jsem dobře rozkódoval tvoje zadání, pak si nejsem jistý, co vlastně řešíš. Komplexní odmocnina, i když jde obecně o mnohoznačnou funkci, je imho definována nad celým C;-)
↑ ajucha:
Nechápu. V komplexní analýze je definiční obor něco jiného, než v analýze reálné?;-)
Předpis
je totiž v C splnitelný pro všechna z, pro |z+1|>=2 je dokonce výsledkem reálné číslo.
Pokud jsem špatně pochopil tvůj zápis, tak to skutečně není moje chyba a doporučuji se pokusit lépe zapsat zadání. Nejspíš jsem vůbec nepochopil, co vlastně chceš; asi by bylo nejlepší, kdybys doslovně opsala zadání.