Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Tak, zajtra ma čakajú príjimačky na gymnázium a mám pár príkladov u ktorých by ma zaujímal postup a výsledok ( neviem či to mam spravne), ak by sa našla taka dobra duša čo by mi pomohla, bol by som veľmi vďačny, + ak by ste mohli poradiť nejaky typy ( triky ak existuju :D) na zlomky s neznámou v menovateli a rovnice, vyjadrenie neznámej zo vzorca a takéto príklady, keďže to je moja slabina.
- úlohy - 1 A,4,5,7,8. Ešte raz Ďakujem
4 s=1/2gt^2 /*2
2s=gt^2 /:g
2s/g=t^2 / odmocnime a zůstane ti tam t=(2s/g)^(1/2) to znemaná že t se rovná odmocnina z 2s děleno g
8 velikost uhlu ACB je 90 stupnu ořímka o je osou uhlu tudíž ho půli z toho plyne že velikost uhlu DCB je 90/2=45 stupnu a současně z pravouuhleho torjuhelníka EBC vidíme že uhel při vrcholu C je 180-(60+90)=180-150=30 stupnum a uhel DCE který sme chtěli spočítat je rozdíl těchoto dvou uhlu
tuídž je to 45 -30= 15 stupnu
u ostatních příkladu se zeptej přímo na problém mě to příjde jen jako numerické počítání
Stránky: 1