Prosím o radu. Tahle rovnice mi vyšla 1+- odmocnina ze 2. Správný výsledek má být jen 1+odmocnina ze2.
Nedaří se mi udělat zkoušku a nevím si rady ani s podmínkama. Budu ráda za každé vysvětlení.

↑ Ivetice:
Základ logaritmu musí být větší jak nula
což ten jeden kořen nesplňuje.
↑ gadgetka:
Děkuji, kecala bych, když řeknu, že rozumím. Musím nad tím v klidu déle popřemýšlet. Držím palce ať vám vše dopadne dobře. Vím co je strach o děti. Sama 2 malé mám a momentálně mají oba pneumonoka. Já k tomu po 15 letech od matury se snažím o přijímačky, takže je u nás veselo. Hodně štěstí.
I Vám, Iveto(-ice), přeji hodně štěstí při přijímacích zkouškách a ať se Vám daří dobře skloubit domácnost se školou. A za pár let Vám budeme na fóru gratulovat k titulu. :) A děkuji.
↑ gadgetka:
Děkuji též a určitě zde nežádám o pomoc naposledy. Hezký den
Zdravím vás,
jen drobnost:
- u třetí odmocniny není podmínka +/-, ale jen
,
- jinak pokud je takové zadání, že již samotné stanovení dif. oboru zabere více času, než řešení, stačí jen podmínky zapsat (jak u gadgetky:
a výsledek pouze překontrolovat dosažením, zda žádnou z těchto podmínek neporušuje.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Toto všechno jsou ovšem zcela zanedbatelné nesmysly v porovnání se zdravím všech Vás a Vaši pohodou a klidem, což z celého srdce přeji. Jelena
Jelenko, děkuji za opravu ... třetí odmocnina, jj, já to brala s plusem a mínusem jako druhou ... jj ... moc díky.