Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ peter_2+2: Ahoj, neveril som a tak som sa rozhodol overiť to.... a skutočne to povedal A. Lincoln.
The Google :-)
alt-text: The weak twin primes conjecture states that there are infinitely many pairs of primes. The strong twin primes conjecture states that every prime p has a twin prime (p+2), although (p+2) may not look prime at first. The tautological prime conjecture states that the tautological prime conjecture is true.
Nasel jsem "super vypracovany tahak", jen uryvek z nej:
"URČITÝ INTEGRÁL
-kulatou závorku začnu integrovat do hranaté závorky
-(když integruju samotné číslo-přidám k němu x, pokud
Je číslo součástí členu (2x3, tak 2 opíšu a zintegruju jenom x3)
-Potom za X dosadím čísla z integrálu"
som žiakom zš, baví m a mat, amatérsky
potreboval by som vedieť či existuje polynóm s iracionálnym resp. transcendentným exponentom napr.\sum_(cos y +i sin y)^{ln n },premennej y , či preň platia vietove vzťahy a ako umocňovať komplexné čísla na taky exponent
ďakujem
Na zkoušce z matematiky:
Profesor chce nakreslit funkci sinus. Chvíli pozoruje žáka a povídá: "Zatím to vypadá dobře."
Student: "To je zatím osa x, já jsem strašně nervózní."
Jeden čerstvý absolvent MIT, magistr matematiky, měl velký problém sehnat práci. Dva měsíce po promoci byl bez práce, úspory docházely. Tak se rozhodl, že přes týden bude shánět práci a o víkendech bude pracovat u McDonald's. Na pohovoru mu ale manažer řekl, že nemá dostatečnou kvalifikaci. Matematik se rozohnil: "Jak to myslíte, namám kvalifikaci? Nedávno jsem odpromoval na MIT jako magistr matematiky!" Manažer odvětil: "Ale všichni naši matematici mají doktorát..."
Viac ako vtip, je to totiž nadnesená realita.