Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Jaké sporty rádi provozujete?
Fotbal | 5% - 26 | |||||
Hokej | 3% - 14 | |||||
Tenis | 3% - 17 | |||||
Stolní tenis | 5% - 24 | |||||
Squash | 1% - 6 | |||||
Běh | 6% - 28 | |||||
Cyklistika | 6% - 30 | |||||
Badminton | 2% - 13 | |||||
Atletika | 1% - 5 | |||||
Florbal | 2% - 12 | |||||
Házená | 0% - 3 | |||||
Bojové sporty | 2% - 10 | |||||
Horolezectví | 1% - 5 | |||||
Inline bruslení | 2% - 13 | |||||
Turistika | 4% - 22 | |||||
Softball a/nebo baseball | 1% - 6 | |||||
Střelba | 1% - 6 | |||||
Šerm | 0% - 0 | |||||
Golf | 1% - 5 | |||||
Basketbal | 1% - 6 | |||||
Volejbal | 4% - 19 | |||||
Nohejbal | 1% - 7 | |||||
Lyžování a/nebo snowboarding | 5% - 24 | |||||
Jezdectví | 0% - 1 | |||||
Bowling | 3% - 17 | |||||
Tanec | 1% - 6 | |||||
Šipky | 2% - 11 | |||||
Kulečník | 3% - 17 | |||||
Rybaření | 0% - 2 | |||||
Šachy | 4% - 22 | |||||
Plavání | 4% - 23 | |||||
Jiný | 1% - 8 | |||||
Žádný | 0% - 3 | |||||
Chůze | 6% - 28 | |||||
Posilování | 4% - 22 | |||||
Požární sport | 0% - 2 | |||||
Počet hlasujících: 100 |
↑↑ Pavel Brožek:
Myslím, že je to tak, že po dobu jednoho setu začíná příjem vždy pevně zvolený hráč z dvojice. Alespoň co si matně pamatuju, když jsem hrál tenis, tak člověk hraje celý set buď na forhandu nebo na backhandu...
↑↑ Pavel Brožek:
Ano je to tak jak píše ↑↑ Stýv:
To střídání platí pro každou hru (game) zvlášť bez ohledu na to kolik se v té jednotlivé hře odehraje míčků.
Pro další hru v setu se začíná jakoby od začátku. Tedy první míček ve druhé hře (gamu) bude přijímat opět Nadal.
Bude to tak po celý set. Ve druhém setu si příjem mohou oba hráči prohodit, ale pak opět celý set musí dodržovat toto pořadí.
↑ check_drummer:, ↑ Cheop:
Díky. Nechápu potom, proč to do pravidel nenapíšou jasněji (i v anglických je to stejně nejasně, nejsem jediný, kdo na tento problém narazil). Ale když to znáte z praxe, tak už není o čem pochybovat :-).
↑ Pavel Brožek:
Já bych řekl, že Češi to prostě přeložili z anglických pravidel. :-) Takové střídání - jak jsi to pochopil ty - by vybízelo ke strategii - i když vedu 40:0, tak radši prohraju ještě bod, abych v příštím gamu měl výhodnou pozici. Na druhou stranu, proč ne. Třeba by to bylo zajímavější :-)
Tragédie :-( V Rusku spadlo letadlo s hokejisty. Zahynuli i Rachůnek, Marek a Vašíček
↑ Aquabellla: jojo, teď jsem to četl na seznamu, je to hodně blbý, nějak to padá, stále si nejsem jist zprávami, že letecká doprava je nejvíce bezpečná
↑ mikl3:
http://en.wikipedia.org/wiki/Air_safety#Statistics
per km je asi nejférovější
↑ mikl3:
I tak je to bezpečnější letadlem, a to o dost (což je divné, četl jsem u US dat, že to je naopak).
K té férovosti:
Rozhodnu se jet do Španělska na dovolenou. Můžu 2 hodiny letět nebo 10+ hodin jet autem. Proto nemohu koukat na bezpečnost per-hour jako směrodatnou, protože jsou velké rozdíly v průměrných rychlostech těchto prostředků. Za stejný čas tedy nenacestuji stejně.
↑ halogan: jenže nehodovost se asi těžko řídí různými cestovními rychlostmi dopravních prostředků, spíš časem stráveným rizikem transportu, asi takhle: až budeme portovat rychlostí světla, tak čas bude skoro nulový vzdálenost obrovská, nepřijde mi to jako fér
Jen čtyři lidé vyplnili, že hrají squash, jeden z nich jsem byl asi já, přesto to ale zkusím:
Nenašel by se tu nějaký hráč squashe (ne začátečník, profesionál mi nevadí, pokud mu nebudu vadit já :-) ), který by si se mnou chtěl někdy zahrát? Poslední dobou jsem squashi nějak propadl a nedaří se mi sehnat spoluhráče, kteří by hráli na podobné úrovni jako já…
Jsem z Modřan v Praze, ale domluvit se na jiném místě v Praze by neměl být problém.
↑ Pavel Brožek:
vsliga.cz jsi zkoušel?
↑ halogan:
Tohle jsem nezkoušel, ani jsem nějak nezaznamenal, že to existuje. Díky :-)
↑ halogan:
Souhlasím, je vážně super :-). Chceš si zahrát? Já chodím teda na Lhotku do Squash Areny, přímo v Modřanech kurty nejsou.
↑ Pavel Brožek:
Dneska jsem tam byl, bydlím pár minut busem odtamtud. Blíž se můžem domluvit přes jiné kanály.
↑ O.o:
to jsou výborné odborné předpoklady pro občasné působení v sekci Chemie.
↑ Pavel Brožek:, ↑ Ondřej: zrealizovali jste to?
--------------------
Zcela tematický dotaz - účastní se někdo již tradičního útěku z budovy před kamery České televize? Předpokládám, že kolega Hanis se bude věnovat chůzi přes Opavu :-)
↑ jelena:
Ano, Ondra mě celkem jednoznačně porazil :-). Ale trénuji, tak ho snad brzy vyzvu :-).
↑ Pavel Brožek:
je profesionál :-) bych se nedivila, kdyby uměl i maďarsky. Jednoznačně.
↑ Pavel Brožek:
Tentokrát to už ani zdaleka tak jednoznačné nebylo. Jdu si zaběhat, abych si trochu nahnal fyzičku na další souboj :-)