Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj všem, ležím nad malým problémem a nějak nevím jak na něj, proto budu velmi rád za každou radu.
Řešil jsem analýzu stability Wattova regulátoru. Došel jsem do stádia stability :
kde
b...koeficient tření
c...konstanta pružiny
g..grav. zrychlení
k...koeficient regulačního ventilu
l...délka
m...hmotnost
n...převodový poměr
J je podle mě moment setrvačnosti, nevím
No a já tuto nerovnost mám vyřešit metodou Monte Carlo, stím, že si vezmu napřk a n jako neznámé a ostatním hodnotám dám nějakou hodnotu. pak bych to chtěl i vykreslit.
problém je v tom, že nevím jak tu metodu použít : Jaký tvolit program? (Matlab?) a jak to vykreslit.
Děkuji všem za pomocné rady
↑ Ginco:
Upustím od významu samotnej nerovnosti, nemám v pláne ani pochopiť problém. Pozriem sa teda na nerovnosť. Neviem, čo znamená riešiť nerovnosť. Pokiaľ však chceme len zakresliť oblasť popísanú nerovnosťou, máme na výber. Nerovnosť je preplnená kadejakými konštantami, ktorým priradíš hodnotu. Ľavú stranu nerovnosti teda môžeme bez okolkov označiť
Pravá strana nerovnosti taktiež
Predpokladám, že teraz už nebude veľký problém zakresliť oblasť
v rovine . Metóda Monte Carlo je v tomto prípade (teda ak som zadanie správne pochopil) príliš silný kaliber.