Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
nemohu z excelu dostat součin matic, vždycky mi to vyhodí celé (jedno) číslo, pouze v nabídce "Argumenty fce" je výsledek zapsán maticově a to ještě pouze několik prvních členů, protože pak dialogové okno končí a nelze jej zvětšovat. Z nápovědy pro tuto fci mám dojem, že vzorec nezadávám jako "maticový vzorec". Mohl by mi to, prosím někdo objasnit? všem díky.

↑ leoš_janáček:
Dobrý večer, abych se přiznal, už si to moc nepamatuji. Ale u sebe v počítači jsem našel jeden starý příklad, který jsme dělali ve škole, tak třeba Vám to pomůže. Ke stažení je na edisku.cz.
↑ leoš_janáček:
Napíšeme dve matice. Potom oblasť, v ktorej chceme dostať výsledok, vyznačíme. Pozor, táto musí mať rozmer výslednej matice. Teda ak násobíme matice 3x2 a 2x5, tak vyznačíme oblasť 3x5. Potom do prvého okienka vyznačenej oblasti napíšeme vzorec a potvrdíme CTRL+SHIFT+ENTER.

↑ ondrouchd:
a máš tam funkci =SOUČIN.MATIC(A1:B2;D1:E2)?

↑ ondrouchd:
musíš to udělat jak píše lukaszh
označíme tolik okýnek kolik je nový rozměr matice a
potom do prvého okienka vyznačenej oblasti napíšeme vzorec a potvrdíme CTRL+SHIFT+ENTER.
Nebo jestli to nezadáváš ručně, tak místo OK dáš také CTRL+SHIFT+ENTER.
Stránky: 1