Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 01. 09. 2010 13:33 — Editoval Daunty (01. 09. 2010 13:35)

Daunty
Zelenáč
Reputace:   

Příklady z druhého ročníku gymnázia

Ahoj,

jedná se o knížku Standardy a testové úlohy z matematiky pro čtyřletá gymnázia. Jde zhruba o 10-12 stran příkladů. Pokud jste s ní ve škole pracovali, tak bych vás chtěl poprosit, zda by nebylo možné to nafotit/naskenovat. Goniometrie a trigonometrie a stereometrie. To bych ještě upřesnil. Už k tomu ani nemám sešity, takže bych to z hlavy lovil jenom velmi těžko. Nepotřebuju to do školy, hlásím se po několika letech na VŠ a chci si to tedy zopakovat.

Za práci se alespoň odměním 300 Kč (nejlíp na účet). Díky.

#2 01. 09. 2010 14:59

gadgetka
Škola: Gymnázium Nové Město na Moravě (1985)
Pozice: maminka
Reputace:   462 

Re: Příklady z druhého ročníku gymnázia

Mám to doma, oskenuji ti to, nic za to nechci, je to maličkost. Klidně celé, ono to zase tolik stran není, cca 150. :)

Nejsem učitelka, proto matematiku neučím, ale přímo ji řeším...

#3 01. 09. 2010 15:34

Daunty
Zelenáč
Reputace:   

Asi jsem se blbě vyjádřil, měl jsem na mysli výpočty. Resp. to co se píše do sešitu. Knížku mám, asi jediné co my po střední škole zbylo. :)

#4 01. 09. 2010 18:28

gadgetka
Škola: Gymnázium Nové Město na Moravě (1985)
Pozice: maminka
Reputace:   462 

aha ... tak to je něco jiného ... to nemohu sloužit ... jedině, že bych ti vše vypočítala, pokud by ti nešlo přímo o zápisky, ale na to momentálně nemám čas :(

Nejsem učitelka, proto matematiku neučím, ale přímo ji řeším...

#5 01. 09. 2010 20:10

Daunty
Zelenáč
Reputace:   

To ne, hledám spíš někoho, kdo to má ze školy třeba. Počítat to po nikom nechci. Ale i tak díky.

#6 07. 09. 2010 13:30

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

↑ Daunty:

Zdravím,

jsem velmi skeptická ke kvalitě sešitových záznamů, proto bych doporučila vybrat si něco z tohoto seznamu  (případně podle stejných autorů Bušek, Kubat, Polák i novejší vydání, sada učebnic pro gymnázia). Jsou velmi kvalitní sbírky řešených příkladů od uvedených autorů, všechno je dostupné v knihovnách nebo za skromnou cenu v antikvariatech (třeba chodím sem a výběr učebnic je velmi dobrý).

Případně tato sbírka  (pár překlepů se našlo).

Pokud budeš potřebovat prokonzultovat konkrétní postup, můžeš ho umístit sem, případně projit zde řešené úlohy, děkuji kolegům.

Lze téma považovat za vyřešené? Děkuji.

Zápatí