Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ Saturday:
jo je to možné, ale nevyhnu se zařvání programu, tudíž vyhození z kalkulačky, což se uživateli líbit nebude
každopádně zkusím
if (strtofloat(Form1.Edit2.Text)=0) then
label.caption="Nulou nepodelis.. 11. bozi prikazani";
else
Form1.Edit3.Text := floattostr(strtofloat(Form1.Edit1.Text) / strtofloat(Form1.Edit2.Text));
end if;
A PROC NE TEDY TREBA TAKHLE? pokud nemas rad messagebox
↑ Saturday:
sorry, špatně jsi to pochopil( spíš jsem to špatně napsal)
psal jsi, že řešit přes výjimky to lze, a na to jsem napsal to co je v mém minulém příspěvku
to nebylo nic proti tvému příspěvku, ba naopak!!!!
ten tvůj kod funguje a navíc mě to nevyhodí
jo a je tam pěknej poděl : v řádku, který je před else se nepíše středník, což mi chvilku trvalo než jsem na to přišel..
jinak dík a snad se nezlobíš, protože jsem rád za každou radu!
2Ginco: nemam duvod :-), jen se trochu obavam, ze toto jsou zaklady a mel bys je znat pred programovanim neceho podobneho (to neni obvinovani, jen povzdech, pripomnelo mi to vyuku na stredni, kam jsem chodil.. ;-) )
↑ Saturday:
abych pravdu řekl, tak jsme to brali v prváku a byla to katastrofa, proto jsem si to vybral jako práci, abych si to oživil
↑ plisna:
no to jsem potřeboval, akorát mi to hlásí chybu : cannot focus a disabled or invisible window;
to znamená, že když mám někde v kodu nastaveno, že mám někde nastaveno edit1 jako visible nebo enabled ? , ale o tom nevim