Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ zdenek1:
Dekuji,
a mohl bys mi prosim poradit alespon s 1 ?
↑ pavelk:A hele, příklady z třetí sady. Příště prosím o uvedení zdroje.
Číselně vypadá 3.3, 3.4 a 3.5 správně. Chtělo by to nějaký komentář. Bez komentáře to u mne budeza 0 bodů.To ostatně všechny příklady.
Další tři příklady nejsou správně. Poradím, až uvidím nějaký komentář k výpočtu. Pak budu moci odkázat na chybu v úvaze.
↑ petrkovar:
Dekuji
3.8. Takze vybiram divky na pozice vedle chlapcu coz dava 8 ruznych pozic, kdy nejsou vedle sebe. Chlapce muzeme usporadat libovolne
3.9. Mame 50 dvojic, kde vzdy 1 chceme vybrat a 98 protoze uz tam mame zapocitanou 1 dvojici.
3.12. 8 kulicek chci obarvit prave 1x 4 ruznymi barvami, opakovani je tam protoze pri dalsi moznosti se muze stejna barva vyskytnout na 1 kulicce vic krat.
↑ pavelk:3.8. A co pořadí dívek?
3.9. Některé možnosti jsou započítané dvakrát. Které?
3.12. ooops, číslo je správně - přehlédl jsem se,
Ale z toho komentáře nejsem moudrý.Říkáte "stejna barva vyskytnout na 1 kulicce vic krat". To jako několik vrstev barvy na 1 kuličce? Fakt na 1 kuličce?
↑ petrkovar:
3.8. Podle zadani na poradi divek nezalezi, divek je 5, chlapcu 7 - ted mi ale vrta hlavou, ze by ten vyber divek mohl byt s opakovanim.
3.9. Zrejme je treba odecist jeste "2 moznosti dvojic", tj. C(50,2)
3.12. Myslel jsem to tak, ze se muze stejna barva na urcite kulicce vyskytnout vice krat, ne najednou jako dalsi vrstva, ale jako dalsi moznost.