Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
1. Kebyže mám overiť či je štvoruholník rovnobežný a dajme temu mi výjdu vektory BC a AD s rovnakou dlžkou ale opačnými hodnotami => AD vektor = CB ..majú rovnakú dlžku len opačný smer, už to nie je rovnobežník? Napr súradnice AD = (2, 4, 6) a BC = (-2, -4, -6) u strán AB a DC rovnako...
2. Odkaz - táto definícia nie je správna, či hej? V každom rovnobežníku neplatí, že súcet vnútorných uhlov = 360°, pretože rovnobežník sa členní na A) pravouholník - obdlžnik, štvorec B) kosouholník - kosodlžnik, kosoštvorec ...potrebujem to do zadaia, kde mám overiť či je rovnobežník ešte štvorec - týmpádom, stačí použiť vetu na uhol 2 vektorov a ten sa musí rovnať 90º ?
1. Co znamená, že je čtyřúhelník rovnoběžný? Pokud zkoumáš, jestli je ABCD rovnoběžník, tak vektory AD a BC nemohou být opačné - pak by se totiž úsečky AB a CD křížily. O rovnoběžník by šlo, pokud by bylo značení ADBC.
2. V každém čtyřúhelníku (tedy i rovnoběžníku, deltoidu atd.) platí, že součet vnitřních úhlů je 360°. Dle mého názoru definice, že
Rovnoběžník (kosodélník) je čtyřúhelník, jehož protilehlé strany jsou rovnoběžné.
je zcela v pořádku.