Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
chtěl bych se zeptat. Mám za úkol např. v tomto příkladu http://img837.imageshack.us/img837/66/latex140.png uvést příklad posloupnosti a popsat množinu všech posloupností. Jak tu množinu popíšu popřípadě, jakou posloupnost bych tady mohl například navrhnout.
Chci se zeptat ještě, jaký bude rozdíl, když např tam bude pro každé n0 nebo existuje n0 a ještě pro každé epsilon a esistuje epsilon?
Vím že sou to asi hloupé otázky a nakonec to bude něco jednoduchého. Díky moc
podľa mňa to splňujú len konštantné postupnosti,lebo keby bol niektorý člen iný tak by to pokazil
existuje znamená,že existuje aj keď by mal byť jediný s tou vlastnosťou,ale kľudne ich môže byť aj nekonečne veľa
a pre všetky znamená,že všetky čísla to splňujú
↑ jarrro: Můžeš mi vysvětlit, kterou část by to pokazilo. Nejsem přesvědčen o tom, že řeč ve výsledku je pouze o konstantních posloupnostech (pokud se ovšem nepletu, což se mi někdy stává :-).
↑ Marian:tak je tam,že
možno sa mýlim čo je aj pravdepodobné,ale myslím si,že to hovorí,že
keby sa nejaký člen nerovnal a tak by nerovnosť pre niektoré epsilon a n_0 neplatila alebo si ten výrok zle vykladám?
Stránky: 1