Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dělám referát na fyziku a našel jsem docela dobré téma : Sedm nejčastějších fyzikálních omylů
otázka zní : Masivní magnet, který má hmotnost 1 kg, přitahuje ocelovou kuličku vážící jen 100 gramů silou, která je na obrázku znázorněna šipkou 5 cm dlouhou.
Jak dlouhá šipka bude znázorňovat silu kterou působí hřebíček na magnet a na kterou stranu bude mířit tato síla?
Magnetismus není moje silná stránka ( už si z toho nic nepamatuji )
jinak kdo by chtěl odkaz tak je : http://zpravy.idnes.cz/prilohy.asp?r=pr … rilohy_mhk
kdo by se chtěl ohledně těchto omylů na něco zeptat, tak může sem
↑ Ginco:
hmotnost kuličky je 100g = 0,1kg . Síla bude veliká 1N . Platí zde zákon vzájemného působení těles a síla je od obou předmětů stejně velká , opačně orientovaná a její velikost je 1N . A velikost orientované úsečky je podle měřítka , které si sám určíš např. 1cm ... což odpovídá 1N .
Nechápu to zadání, je tam kulička nebo hřebíček? nebo jsou kulička a hřebíček jedno?
↑ robert.marik:Já si myslím , že jde o tu hmotnost tělesa , v tom případě by to mohlo být jedno jestli jde o hlavičky u hřebíčku nebo o celý hřebíček .