Ahoj,poradíte mi prosím s tímto příkladem?Něco už jsem vyřešila,ale už nevím,jak dál...
Výrobky vyřazené výstupní kontrolou měly 3 druhy závad. Z 800 kontrolovaných výrobků bylo 97 procent bez závad. Polovina vadných výrobků měla závadu A , čtvrtina vadných výrobků měla pouze závadu B . Všechny výrobky s vadou C měly i vadu B a 1 třetina z nich měla i vadu A . Závadu A i B mělo výrobků.
a) Kolik výrobků mělo pouze závadu ?
b) Kolik výrobků mělo závadu ?
c) Jaká je pravděpodobnost, že namátkou vybraný výrobek z vadných výrobků má všechny vady?
Já jsem si nakreslila vennův diagram o třech množinácha rozdělila na a,b,c,d,e,f,g,h.Potom jsem si vypočítala těch 97 procent=776 a 800-776.Tzn.že výrobků se závadou bylo jen 24.Pak je řečeno,že polovina jich mělo závadu A-24:2=12,tzn.,že a+b+e+d=12.Pak,že A i B má 7 výrobků,ale není řečeno,jsetli ještě třetí,tak jsem to napsala do b i e.No a ještě jsem napsala,že c=6,protože čtvrtina výrobků má pouze závadu B,a že g=0,protože všechny výrobky se závadou C mají i zároveň závadu B nebo A.A dál už opravdu nevím.Prosím poraďte mi.
Předem díky Kikina

↑ kikina-007:
Začal jsem to řešit, ale v zadání chybí nějaké údaje.
...Závadu A i B mělo výrobků....
a) Kolik výrobků mělo pouze závadu ?
b) Kolik výrobků mělo závadu ?