Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ahoj, tak ještě jednou dneska :-D mám tu výraz na úpravu, ale vždycky když ho upravuji dostanu se do stavu, odkud už nevím co dál, ale řekl bych, že by to mělo vyjít nějak jinak.... Nejlépe nějakým členem lomeno dvojčlenem nebo tak něco (vychazelo to tak na wolframalpha) :). Tak kdybyste někdo věděli postup, děkuji za pomoc. Tady je:
( [sqr(a)] + [(b - sqr(ab)) / ( sqr(a) + sqr(b))] ) / ( [a/(sqr(ab) + b)] + [b/(sqr(ab))] - [(a+b) / (sqr(ab))] ) =
nebo(lepsi zapis):
/ pres tento krok, kde jsem pak odecetl a vytkl co slo jsem se dostal sem ->
no a tady uz nevim jak to rozlozit... Ale obavam se ze nekde v postupu bude chyba...
Uprime receno tenhle typ prikladu nemam vubec rad. Mam takovy pocit, ze zde vubec nejde o nejaky vyzkouseni logickych a matematickych schopnosti jako spis o to, nachytat studenta, ktery se prepise kdyz u tretiho zlomku nasobi dvojclen trojclenem a prekoukne se o znamenko nebo necopodobneho . :-/