Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ahoj najde se někdo kdo by mi pohmol s příkaldem do školy?
Paralelní spojení rezistoru a ideální cívky je připojeno ke zdroji střídavého napětí 26V s frekvencí 400 Hz. Rezistorem prochází proud 12 mA, ideální cívkou prochází proud 5 mA. Určete odpor rezistoru, indukčnost ideální cívky a celkový proud.
díky moc, myslel jsem si, že to tak bude, jenom ten celkový proud jsem měl špatně (počítal jsem ho jako I = U/Z a Z jako druhou odmocninu z(R na druhou + XL na druhou)..to je asi špatně takhle), mohl bych ještě poprosit o tyhle další příklady (už je sice mám, ale nejsem si jistý jestli je mám dobře) děkuju za ochotu.
1. Trojfázový alternátor s vinutím zapojeným do hvězdy dodává do sítě proud 50 A při zdánlivém výkonu S = 300 kV.A. Jak velké je síťové a fázové napětí a činný výkon alternátoru, je-li cosφ = 0,8?
2. Spotřebičem po připojení ke zdroji střídavého napětí 230 V procházel proud 50 A. Měřený příkon byl 7 kW. Určete účiník a stanovte velikost proudu při stejném příkonu, ale při cosφ = 1.
↑ fab0004:
Postupovala bych takto :
1.příklad
Při zapojení do hvězdy platí :

2.příklad :
, kde
..... odtud ....