Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ kacka18:
Zdravím, z posledních dvou sčitanců ve výsledku vytkní 10^14.
Je třeba uvádět celou nabídku výsledků ve výběru odpovědí - jelikož celkový výsledek může být schován v nějaké formě zápisu.
Jinak postup vytykání 12 je dobrá cesta. Stačí tak? Děkuji.
Zdravím vás,
určitě kolegyňce se víc libí matematický zápis, než moje slohovka.
Problémem práce se zadáním státní maturity není ani tak samotné řešení, jak rozluštění zadání a správná volba toho, co se vůběc požaduje.
Konkrétně tato úloha je ve vyšší verzi (viz Odkaz) - bez možnosti volby, ale s použitím definice "rozvinutý zápis v desitkové soustavě". Ovšem matoucí je dovětek "podobně jako napsán dělenec" (to bych přemyšlela - požaduji na 2 sčítance? nebo co?).
Mne asi bude čekat (pokud se situace nezmění), příprava dalkářek na méně náročnou variantu, ale úplně se toho děsím. Jelikož je problém s řešením skromných standardů podle pokynu "Vidím to - dělám tamto", natož luštění zadání a znalost definic.
--------------------------
Jinak celkém je nepěkná věc, že v tématech se objeví více řešení bez alespoň krátkého komentáře - proč se řešení přidává a v čem je jiné, než předchozí. Nebo alespoň poznámka -"když už jsem si dál tu práci, tak to tu nechám".
Že řešení v tématu už je, je vidět z náhledu, případně poznámka se dá přidat z EDITu.
Z náhledu mažu celkem často, občas ruším i již odeslané řešení. Za celou dobu mi bylo trochu lito jen tohoto - myslela jsem si, že o řešení nebude mít zájem nikdo, tak jsem si v poklidu TeXovala a vybírala dosti bojovnou doprovodnou hudbu - až jsem z náhledu viděla, že sparťánský generál již optimální plán našel.
Konec mého starše-sesterského působení, již jsem se výchovně realizovala dost.
Zdravím srdečně.