Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
1/ Na súťaži modelov sa predstavilo 15 krajčírok a 5 krajčírov,ale ocenených mohlo byť len 6. Koľko rôznych výsledkov môže byť na prvých troch miestach?
2/ Koľko rôznych trikolor môže ušiť krajčírka, ak má pása látok bielej,modrej, červenej, zelenej a čiernej farby? Zdôvodnite výpočet.
3/ Koľko rôznych 3-ciferných čisiel možno vytvoriť z čísiel 0,1,2,3,4,5 ?
4/ Na polici je 8 kníh, z nich je jeden 3-dielny román (3 knihy),ktoré musia byť uložené stále spolu tak, že 2. diel je medzi prvým a tretím. Koľko možností je na uloženie?
..prosím vás, ako by ste toto riešili?..neviem sa pohnúť..
..a prosím, kde by som našla nejaký návod, ako riešiť takéto úlohy?..ďakujem velmi pekne za každú pomoc..
↑ pepsikova:
Zdravím,
není to ani chyták, ani příklad - jsou to úlohy z kombinatoriky. Úplně nejlepší uděláš, když si to rozděliš na jednotlivé úlohy a dáš do sekce Střední školy.
Vím, že jsi dalkářka, ale snad alespoň nejaké materiály máte a něco cvičite - nebo ne? Děkuji.
V této sekci označím za vyřešené. Děkuji.
----------------------------------------
"Omyl, pravdou je opak (ve většině případů)". (c)
↑ jelena:...
..Jelenka, nemáme vôbec nič, žiadny materiál, ktorý by mi pomohol..našla som kombinatoriku na stránke Matematiky,je to tam dosť dobre vysvetlené, ale veru nič mi to nehovorí...a cvičiť nie je kedy, máme len 5 hodín za polrok,dostaneme príklady a potom takto zháňam....preto som to hodila sem, mám ich 20 takých, možno z jedného-dvoch to logicky pochopím..
..s tými pruhmi látky v 2. príklade by mi logicky vyšlo "každý s každým" pásom- ale napísať to????? neviem...
..ďakujem za pomoc..
Stránky: 1