Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, potřeboval bych pomoct.
Mám metodu na naplňění a výpis matice, ale potřebuju to upravit tak aby se daly hodnoty matice zadávat z klávesnice.
Zadání rozměru pole uživatelem mám, ale s tímhle si nějak nevím rady.
metoda na naplnění náhodnejma číslama od 1 do 10
public void naplnVypisMatA() { System.out.println("Matice A"); for (int i = 0; i < matA.length; i++) { for (int j = 0; j < matA[0].length; j++) { matA[i][j] = (int) (Math.random() *10 + 1); if(matA[i][j] >= 0) System.out.print(" "); System.out.print(matA[i][j] + " "); } System.out.println(); } System.out.println(); }
asi se to bude dělat prřes sc.nextInt , ale jak?
Díky za radu.
↑ Joerex:
Odpověď najdeš tady:
http://www.kiv.zcu.cz/~herout/publikace/ujj1.html
↑ Joerex: tak zkus místo Math.random dát sc.nextInt(); to by mělo fungovat...
mimochodem každá metoda by se měla starat jen o 1 věc, tedy nic takového jako že v jedné metodě to budeš plnit i vypisovat to se nedělá
public void naplnMatA() { System.out.println("zadejte rozměr matice); // tady to nějak zpracuješ, to nechám na tobě to zvládneš for (int i = 0; i < matA.length; i++) { for (int j = 0; j < matA[i].length; j++) { System.out.print("zadejte číslo na místě ["+i+";"+j+"]\t"); matA[i][j] = sc.nextInt(); } } }
a vypsání už asi zvládneš že:)
↑ VojtechSejkora:
Sice trochu opožděně,ale díky za radu.Nakonec jsem to vyřešil s pomocí známého obdobně jako ty :)
Já vím,že se má na všechno dělat samostaná metoda,ale v tu chvíli sem byl už krapet línej psát něco navíc :)
Stránky: 1