Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Potřeboval bych pomoct s úlohou:
Ve stejnou dobu vyletí ze dvou různých letišt dvě letadla. První letadlo letí 960km/h, druhé 430km/h. V jaké vzdálenosti se nachází letiště, jestliže se letadla míjí po 2 h a 30 min. letu?
Mohl byste mi prosím poradit s tvorbou rovnice? Nikdy na ni nemůžu přijít :/
↑ Monkeyxxl: pokud to dobře chápu tak, že máme nějaká jiná letiště, která jsou od sebe nějak vzdálena, my toto máme vypočítat
tak třeba dráha toho rychlejšího letadla, jakou uletělo za 2h a 30 min - dráha toho pomalejšího a to je vzdálenost letišť
nebo rozdíl jejich rychlostí krát čas.. protože to rychlejší musí dohnat tu ztrátu (vzdálenost letišť) a rychlost, jakou ji dohání je rozdíl rychlostí těch letadel no a dohání ji 2,5h
ale napadá mě, že kdybychom to třeba brali takto: jedno letiště ve vpravo a jedno vlevo a letí se doleva a z toho, které je více vlevo by vyletělo to rychlejší, tak se nesetkají, ale to je jen poznámka
↑ Monkeyxxl: to je jedno, jakou metodu použiješ, dobré je (zkus si to prosím nyní) nakreslit si to to tě hned trkne
něco jako tohle, se mi to ale nepovedlo, promiň