Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
http://wood.mendelu.cz/math/maw-html/in … ;form=lde2 - tady tohle by melo pomoct
↑ maly_kaja_hajnejch-Lazov:
Tá aplikácia, nejako nevie počitať s exponencialnou stranou na pravej strane, skušal som to tam už všeliako zadať no ani raz mi to neprešlo, ak vie niekto ako na to tak budem veľmi povďačný ;)
↑ Xgamer:
Zdravím,
teď jsem vkladala - žádný problém nebyl (dostatek závorek jen chce). Zkus něco vložit - to se uvidí v Historii nebo napíš, prosím, sem - co potřebuješ. Děkuji.
↑ Cheop:
Napr. skušal som tam zadať rovnicu čo sa rieši v tejto téme, kedže sa ju snažim spočítať no neviem s nou pohnuť tak som chcel vydieť ako to spočitať.
Skúšal som to tam zadať v tomto tvare: (e^(-2*x))/(x^3). Môžete mi napisat ako ste to tam vkladali, myslim pravu stranu rovnice v tomto topicu. Dakujem
↑ Cheop: zdravím :-) také budeš na pouti v Lážově vysvětlovat, jak funguji kolotoče? To je dobře - budu moci stat s výkladem u ruského kola.
↑ Xgamer: vložila jsem přesně Tvůj zápis bez úprav. Můžeš se podívat - bude to v historii (kousek pod oknem na vkládání) je tlačítko.
Nebo sem vložím screen obrazovky, pokud bude potřeba. Jle je to podivné.
A něco jiného počítá? bez e?
EDIT: zřejmě nevolíš metodu variace konstant, ale neurčitých koef., podle historii.
↑ Xgamer:
mozna jste se snazil o metodu neurcitych koeficientu? Ta tu bohuzel selze.
↑ maly_kaja_hajnejch-Lazov:
hej na to som pred pár minutami prišiel ... a preto som to nevedel ani vyriešiť kedže mi nedošlo že x^3 nemožem prepisať pomocou tej schémy, zase som o niečo mudrejši:):D Každopádne dakujem ;)
Stránky: 1