Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 12. 01. 2011 23:01

Sabre
Zelenáč
Reputace:   

Výpočet šance/pravděpodobnosti

Dobrý den
Měl bych dotaz co se týče šance a pravděpodobnosti. Například představte si, že si dete vsadit, víte šance [%] výher určitých týmů. Těch týmů máte víc než jeden a potřebujete vypočítat šanci celkové výhry všech her.

Př.
Vím ,že ČR má 70% šance porazit Švédsko
Vím ,že Rusko má 58% šance porazit Němce
Vím ,že Finsko má 50% šance prazit Turky

Jak vypočítám své šance, že mi každá z těchto výher projde??

Vyloučil jsem průměr .... čím víc máte zápasů tím se zvyšuje šance, že výsledek spadne jinam než do výhry.
Stejně tak sem vyloučil postupný snižování šancí ..... 70% ze 100% ... poté 58% ze 70% .... a 50% ze 40,6%

A nenašel jsem žádné jiné řešení, přehlídl jsem něco nebo existuje na tento druh příkladu určitý vzoreček??

Děkuji za pomoc

• (téma jako vyřešené označil(a) Lukee)

#2 12. 01. 2011 23:08

Phate
Reputace:   99 

Re: Výpočet šance/pravděpodobnosti

Bral jsi ve skole kombinatoriku nebo to chces vedet jen tak ze zvedavosti? Na tomhle priklade zrovna neni moc co resit, sance, ze vsechny tri zapasy skonci vyhrou tech tvych favoritu, je soucin 0.7*0.58*0.5=20%

Vykonávat věc, které se bojíme, je první krok k úspěchu.

#3 12. 01. 2011 23:15

Sabre
Zelenáč
Reputace:   

Re: Výpočet šance/pravděpodobnosti

↑ Phate: Ze zvědavosti ;-) Tohle byla pro mě po dlouhé době stim co aktuálně probíráme celkem výzva ... protože jsem vyloučil každej možnej postup co mě napad. Bohužel výsledek jsem nenašel a zůstal mi velkej brouk v hlavě. Takle jsem nad tim nepřemýšlel.

Děkuju moc ;-)

Zápatí