Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prosim o vyriesenie jedneho algoritmu: z=(2+3a)*4a
Dakujem
↑ James13579:
Já žádnej algoritmus nevidím. Jen nějaký výraz. Co máš dělat.
↑ gladiator01:
z tohto príkladu mám urobiť algoritmus
↑ James13579:
Nemohl by jsi to trošku upřesnit, já ti opravdu nerozumím.
Algortimus je v podstatě postup jak něco udělat, já nevím co má být výsledkem (resp. jaký je úkol - co má ten algoritmus dělat). Když mi to neřekneš, tak ti těžko pomůžu.
Máš to roznásobit nebo co.
A v čem má být ten alogirutmus nápsán - v pseudokódu (slovně popsat) nebo v nějké konkrétním programovacím jazyce?
Nebo to co píše ↑ TomDlask: níže?
↑ James13579: Takže máš vytvořit funkci, která má na vstupu číslo a a vrací hodnotu z=(2+3a)*4a?
↑ TomDlask:
Tohle mě fakt nenapadlo, dík (jsem už z toho zkouškového zblblá - to co by bylo nejzřejmější nevidím). :)
Počet zápasov na športovom turnaji pri systéme hry každý s každým, pri účasti n mužstiev vypočítame vzťahom n*(n-1)/2. Ako symbol násobenia sa používa znak *. Keďže chceme, aby výsledok delenia bol celočíselný, musíme použiť operátor celočíselného delenia, ktorým je slovo div (pre delenie s reálnym výsledkom používame znak /). Celý algoritmus bude teda vyzerať:
píš(„Zadaj počet prihlásených mužstiev N:“)
čítaj(N)
píš(N)
P:=(N*(N-1)) div 2
Píš(„Počet zápasov bude:“,P)
Malo by to byť niečo na tento spôsob.Učiteľka nám povedala že s toho príkladu máme vytvoriť algoritmus ale zadanie ako je to uvedené hore nedala iba príklad
↑ James13579:
Aha, rozumím... takže ten pseudokód by měl vypadat takto?:
píš(„Zadaj číslo A:“)
čítaj(A)
píš(A)
Z:=((2+3*A)*4*A)
píš(„Odpovídající hodnota je: “,Z)
↑ James13579:
Taky jsi to mohl napsat rovnou.