Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 16. 02. 2011 17:09

Eagle
Reputace:   

Jazyk C ASCII

Zdravím mám malý problém ... musím udělat program, který upraví text tak, aby každá věta začínala velkým písmenem (musíme brát v úvahu, že věta končí tečkou, vykřičníkem, nebo otazníkem s následující mezerou), což pro mě nebude takový problém. Horší je, že jsem úplně zapoměl jak se v jazyce C načítají znaky  ASCII do proměnné. Chci to totiž řešit tak, že najdu tečky vykřičníky otazníky a mezery a načtu je do proměnné i a pak jen posunu o řádek dál a zvýším písmeno. Bez ASCII to ale nezvládnu, protože ani if-else ani iterační cyklus neumí identifikovat tečky, čárky atd.. . Chtěl bych tedy poprosit o pomoc s vkládáním znaku z ASCII kódu do proměnné. Děkuji :)

#2 16. 02. 2011 17:31

pizet
Místo: Levice/Praha
Reputace:   11 

Re: Jazyk C ASCII

Code:

#include <stdio.h> // treba toto
// napr.
char c = getchar()
// napr.
char c;
scanf("%c",&c);

Do you follow my way? Or you just see a black stain swimming in the Milky Way ...
KSP je určený pre študentov základných a stredných škôl, ktorí majú záujem naučiť sa niečo z oblasti algoritmov, logických úloh, programovania a informatiky.

#3 16. 02. 2011 21:49

hradecek
Pozice: Student
Reputace:   25 
Web

Re: Jazyk C ASCII

↑ Eagle:
okrem tých, čo uviedol ↑ pizet: existujú aj neštandardné funkcie ako getch() a getche()...

Netrápte sa nad svojimi problémami s matematikou, môžem vás uistiť, že tie moje sú ešte väčšie. ~~Albert Einstein~~
Jak spozná člověk, že není pitomec ? - Moudrý člověk to nepozná nikdy a blbci je to jedno. ~~Jak přicházejí básnici o iluze~~
Někteří lidi se nikdy nezmění. Anebo se rychle změní a pak se zase rychle změní nazpátek. ~~Homer Simpson~~

Zápatí