Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
jeden student z ČZU mi přinesl k vypočtení hrozně osekané zadání úlohy z lineární algebry. Dostala jsem matici v odstupňovaném tvaru a k tomu po okraji napsané"obecné řešení bazické" a "obecné řešení nebazické". Předpokládám, že to je to, co z toho chce spočítat. Bohužel jsem se nikde nesetkala s termínem "obecné bazické řešení", znám jen řešení bazické. Ani prolistování rejstříků všech učebnic, co tady mám, nijak nepomohlo (o googlení ani nemluvím). Čili se chci zeptat - jaký je mezi řešením bazických a obecným bazickým rozdíl. Stačí mi nějaká definice toho termínu, příklad si pak dovedu spočítat sama.
Díky.
pozor na studenty ČZU :-)
Osobně bych ho poslala tam, odkud to přenesl, a donese své materiály, případně ať napíše mail svému vyučujícímu.
Snad se požaduje "vektor obecného řešení" a "vektor bazického řešení" - zkuste něco takovým směrem.
Od studentů ČZU obvykle máme zde to, co jsem uvědla v úvodním odkazu, metodu CPM a maďarskou metodu.
Zdravím, ať se podaří.
Stránky: 1