Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, nevím si rady s částí příkladu:
Dokažte, že funkce F(x)=(-cos^4x)/4 a funkce G(x)=(sin^2x)/(2) - (sin^4x)/(4) jsou primitivní k téže funkci f(x)=sinx*cos^3x a najděte konstantu, o kterou se liší.
Druhou část příkladu (konstantu) jsem schopná vyřešit, nicméně s první si příliš nevím rady. Asi by to chtělo obě funkce (F i G) zderivovat, ovšem stále mi to vychází nějak škaredě a netuším, zda tohle je to jediné co je potřeba udělat.
Děkuji za případnou pomoc :)
No kdyz vime, ze se lisi o aditivni konstantu, tak je jasne ze derivace vyjdou stejne a prvni cast tedy plyne trivialne z druhe casti.
Díky :) Problém byl v tom, že jsem nevěděla co s tim cos^4x a už mi to asi došlo :)
Sice je jasné, že derivace vyjdou stejně, jenže kdybych takovýto příklad náhodou dostala na maturu, tak se obávám, že by jim taková odpověď nestačila a musela bych začít derivovt :)
Stránky: 1