Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý deň.
Mám problém pochopiť Tangenciálny prietor. Dajako som pochopil že ide o prenos z jedného surádnicového priestoru do ineho (apoň si to tak predstavujem). napríklad mam 2D súradnicový priestor pre texturu a potrebujem pre daný bod z objektu naisť bod v texture. Našiel som pekne popísaný zdroj na http://www.blacksmith-studios.dk/projec … vation.php avšak mám len kopu otázok.
Čo je vstupom pre danú tangenciálnu rovnicu a čo výstupom?
Pri zistení bodu v priestore objektu b(bx, by, bz) ako nájdem korešpondujúci bod v 2D textúre.
EDIT: Jedná sa mi len o polygóny čiže plocha definovaná troma bodmi v priestore.
Ďakujem
JK

S tangencialnim prostorem jsem se nikdy nesetkal, tak to, co napisu, ber s rezervou :-) . Z toho odkazu, co jsi posilal, se mi zda, ze se tam odvodi matice. Vstupem pro tu matici by mel byt bod v prostoru sveta, a vystupem bod v tom tangencialnim prostoru. Takze kdyz vynasobis bod v prostoru sveta tou matici, mel bys dostat bod v tangencialnim prostoru. Ten bod v 2D texture podle me dostanes tak, ze si zvolis ty c1, c2, c3 v prostoru textury, a jako T pouzijes vlastne souradnici S textury a jako B souradnici T textury. N to bude normala k te plose, takze treti souradnice c1, c2, c3 zvolis nulove, pro 2D texturu by stejne nedavala ta souradnice smysl. Z toho se vypocita ta matice (s tim, ze jeste mas body toho trojuhelniku v prostoru sveta). Takze pak by ti pro ty body mela ta rovnice (vynasobeni vektoru matici) davat vysledky b(bs, bt, 0) - bs a bt budou ty souradnice textury. Nerozumim tomu uplne dopodrobna, ale klidne se jeste ptej (jestli to porad potrebujes).
Stránky: 1