The whole number 7200 is divisible by how many different perfect squares?
znamena ze 7200 je delitelne napr 11alebo 121?Perfect squares znamena obsah stvorca alebo stranou
Perfect square je takové číslo, které je druhou mocninou jiného čísla ze stejné "skupiny" čísel, tady se zřejmě mají na mysli celá čísla.
Jen upřesňuju ↑ Hanis:, protože třeba 2 může být také druhá mocnina, když se neřekne nic víc...
nechapem sak napr 11x11 tak perfect cislo je 121 alebo 11

↑ miso16211:
jestli budeš počítat 11, 12, 13 nebo 121, 144, 169 tak jich bude stejně
↑ miso16211: A pro toto forum piš prosím česky.
↑ stenly:
Zdravím Vás,
kolega Miso16211 je (jak jsem pochopila) ze Slovenska, tedy obvykle píše slovensky. Je to již nějakou dobu, co se zapojil do řešení úloh (zadání jsou v angličtině), kolegové mu pomáhají s překladem, přičem obvykle překládají do češtiny.
Myslím, že žádný jazykový problém není, všem to prospívá a všichní se dobře rozumí.

↑ miso16211:
Já nevidím žádný problém.
pozri si do pripominek a ked chces odpovidej↑ Pavel Brožek:
↑ miso16211:
Prosím Tebe - mně absolutně nevadí, že píšeš anglicky (navíc přidáváš vlastní překlad). Komentovala jsem poznámku od ↑ stenly:, se kterou nesouhlasím.
Opravdu zde žádný problém není.
↑ miso16211: Tak já jsem se tady asi nachytal, protože jsem nepochopil, co se žádá, jde-li o analogii již Pavlem Brožkem zmíněného stuarta clarka nebo co. Přivítal bych, kdybys zadání okomentoval třeba nějak ve stylu "pochopil jsem to správně tak a tak a je toto správný postup k řešení?" V tom konkrétním matice po anglice, na který jsem odpovídal, nebylo moc oddělené, co je zadání, co je už tvůj pokus o řešení a co se chce. Ne každý zaregistroval, že ses zapojil do nějaké soutěže a v jakém stylu bylo již v minulosti na tvé podobné dotazy odpovězeno.