Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ mudrnudl: co je to tmavý věk? reliktní záření znamená pozůstalé, tedy po velkém třesku
více zde
↑ mudrnudl: a jak vypadá úplná tma? já se divím, jelikož jsem tento výraz ještě nikdy neviděl (možná jsem jen nevzdělaný), nemyslíš dobu, kdy byla nebo je temná hmota, která nevydává záření?
ano myslim
ale ako vidim, urobil som si asi zly zaver - ziarenie tam asi bolo, len ho nevytvarala hmota - ma to byt tak?
ako ano, tak potom asi vidime pozostatok tohto ziarenia preto, ze bolo prve, ktore sa mohlo sirit po velkom tresku a zaroven posledne s takou velkou energiou, pretoze ziadne ine potom ho neprekonava (okrem hviezd), lebo vesmir sa uz len ochladzoval - chapem to spravne?
↑ mudrnudl: nejsem odborník na kosmologii, ale doporučoval bych ti o tom něco přečíst, abys měl přehled
jinak k té energii, ono má proměnlivou vlnovou délku
Wiki:
ano, řekněmě, že energie, kterou přenáší je v porovnání s vlnovými délkami "normálního" záření (pro lidské oko)
mnohem větší (jestli se nepletu)