Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojte priatelia,
mám na Vás dôležitú prosbu. Nemá niekto náhodou už hotovú prácu v BlueJ, ktorá obsahuje minimálne tieto prvky/veci (sú zvýraznené ?
1. Problém riešený v zimnom semestri spĺňajúci kritériá podľa zadania v pokynoch zo zimného semestra resp. analogický problém spĺňajúci kritériá .
2. Rozšírenie riešenia o dedičnosť alebo rozhranie (napr. ak semestrálka zo ZS riešila problematiku knižnice, vytvoríme potomkov triedy Kniha, ktoré budú rozšírením, resp. špecializáciou tejto triedy). Vytvorenie špeciálnej metódy v predkovi (prípadne i abstraktnej) u predka (Kniha) ako i jej prekrytie u potomkov podľa ich významu alebo implementácia aspoň jednej špeciálnej metódy deklarovanej v rozhraní.
3. Rozšírenie ponuky menu o vykonanie metódy z bodu 2 v poli alebo kontajneri objektov typu predok pre každý jeho prvok, takým spôsobom, aby sa tu uplatnil polymorfizmus. Príslušný riadok, kde je polymorfizmus realizovaný je potrebné viditeľne okomentovať!
4. Rozšírenie riešenia o uloženie dát do súboru a výber dát zo súboru tak, aby bolo možné uložiť celú štruktúru poľa resp. kontajnera prvkov. Typ súboru si študent zvolí sám.
5. Náväzne na bod 4, doplniť riešenie o príslušné ošetrenia výnimočných stavov tak, aby boli použité rôzne typy ošetrenia výnimky (nielen vyhodenie výnimky do prostredia).
Potrebujem to výhradne len na svoju potrebu. Nechcem nič kopírovať ani zneužívať, podobný program už mám doma vytvorený, len ich potrebujem viac, resp. viac riešení a viacej problematiky. A najlepšie sa mi učí z hotových programov. Ďakujem :-) , pekný deň.