Zdravím,
Už ze začátku se chci moc omluvit, ale nikde jsem toto řešení nenašel. To bude asik tím, jak je to primitivní, jenže já blbec jsem si to nezapamatoval a zaboha si nemůžu vzpomenout jak na to. Mohli by jste mi s tím poradit ?, a opravdu se MOC omlouvám za to že jsem takové stupidní téma vůbec založil.
Jedná se třeba o toto (sice fyzika ale nevadí): U=I×R - nevím jak si s toho mám vyjádřit vzoreček třeba pro I... Nezbývá mi nic jiného než si to pamatovat s paměti, což je I=U/R
Mohli by jste mi prosím pomoci?, omlouvám se a předem DĚKUJI :).
Mas rovnici
a obe strany podelis R, aby ti vpravo zustalo pouze I:
Treba me kdysi pomahalo si to kontrolovat na nejake lehke matematice
udelam si vyraz podobny tomu, ktery mam, takze napr.
A kdyz chci tu
, tak vidim, ze to bude
a ne 
↑ chuligan:
Keď chceš vyjadriť nejaké písmenko, niekedy pomôže napísať si do vzorca všade okrem vyjadrovaného písmenka čísla. Čím "horšie", tým lepšie, napr.:
a úkony, ktoré robíš s tými číslami urob s príslušnými písmenkami. V rovnici 2 by si delil číslom pri písmenku I, takže vo "vzorci" bude treba deliť písmenkom R
vytvor si trojuhelnik, mas norm trojuhelnik a mas ho rozdeleny na 3 casti, jedna je vodorovna u prostred a ta he nakonec jeste rozdelena na dve , takze mas spicku kde je ,,U,, dole na levo je ,,I,, a dole napravo je ,,R,, teda myslim, jeste jsme to nebrali :) , chapes to? A nevim jak se sem davaj ty obrazkove rovnice
↑ Praha505:
"obrázkové rovnice" (TeX):
Odkaz
A ešte: Keď na "obrázok" v hociktorom príspevku klikneš, jeho TeXová podoba sa Ti ukáže v textovom okienku.
U nás sa Tvoj trojuholník volá "somársky", ale ešte musíš popísať jeho použitie... :-)
↑ Praha505:
To, čo chceš počítať treba zakryť, ak napríklad I, tak I zakryješ a vidíš zlomok 
↑ Praha505:
1) 
2)
nebo 
↑ Praha505:
TeX je predevsim sazebni program s obrazky se moc nepare :) a ano, je to vlozeny obrazek
↑ chuligan:
Nabudúce si, prosím Ťa, založ novú tému (pravidlá)...
1. Dať
do zátvorky
2. Vynásobiť obidve strany spoločným menovateľom
3. Vydeliť výrazom 
Postupuješ, ako keby boli všade okrem v čísla. Napr.: