Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ha, tak jsem si to hodil do matice M | N ....
v posledním řádku mi vyšlo (0 0 8p-40 | 25-5p 0), takže očividně to má co dělat s tím p=5, co je jako výsledek. Ale teď nevím, jaký závěr si z toho mám odnést :).
edit: Tak možná jsem na to silou vůle (a silou skript) přišel. Já vlastně hledám p tak, aby měly ty obaly společný průnik - a to N. Takže musím pomocí obou vektorů z N nakombinovat všechny vektory z M... je to tak?
↑ bouchy:aby tie dve množiny mali šancu byť rovnaké tak musí byť hodnosť matice
2 to nastane len keď p=5 keby hodnosť nebola 2 tak by sa dvojrozmerný priestor rovnal trojrozmernému čo nemôže byť
ešte treba overiť či to pre p=5 naozaj platí

Jenom malý dotaz - pokud jsem dobře pochopil, tak si ve druhém kroku odečetl p-násobek prvního řádku od třetího. Ty přeci ale nevíš, že se p != 0? V tom případě nemůžeš pracovat s p-násobkem. To samé u pátého kroku...
↑ WhiteRabbit:keby sa p rovnalo nule tak by tá hodnosť bola 3 teda môžem predpokladať,že je nenulové

↑ jarrro: Ahaaa...díky :)
Stránky: 1