Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 18. 04. 2011 21:55

Miox
Reputace:   

Stereometria - pomocna rovina

Ahojte vsetci v skole preberame stereomtriu , robili sme kocky  mali sme tam 2 body na jednej strane  a 1 mimo a mali sme spravit vzdy rez kocky to mi islo precvicovali sme to , no teraz mame take ze vsetky 3 body su mimo a mame najprv spravit pomocnu rovinu a potom uz ani neviem ako z toho rez , nemohol by mi prosim vas niekto priblizit ako sa najlepsie naucim robit tu pomocnu rovinu a potom z toho rez? moc dakujem
tu som vam dal obrazky ktore sme robili  dovtedy , ale potom ked mam 3 body mimo uz nwm
http://img852.imageshack.us/i/stereometria.jpg/

#2 18. 04. 2011 22:14 — Editoval Dana1 (18. 04. 2011 22:37)

Dana1
Host

Re: Stereometria - pomocna rovina

↑ Miox:

Obyčajne je zadané, ktoré hrany treba predĺžiť, keď sa umiestňujú body...

Tu je program na zostrojovanie rezov kocky (nižšie - Rezy kocky)...

Neskúšala som, ale čo keď pomôže...

#3 18. 04. 2011 22:49

Miox
Reputace:   

Re: Stereometria - pomocna rovina

to na tom obrazku uz viem ze mam predlzit to a to aby sa mi to spojilo ... a spravilo rez ale ked mam 3 body mimo potom robim kolmice a vzniknu mo niake body s ciarou napr a tie ked spojim tak mi to da jak keby rovnobeznik vo vnutri kocky proste take nieco , a to neviem jak sa robi a potom z toho este rez spravit , zajtra poslem obrazky co som myslel

Zápatí