Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
zdravím, potreboval by som riešenietohto dôkazu....viem, že je to lahké a stačia tam základné úpravy lavej strany, ale fakt som v takom zhone, že by som si to nestihol ani odkontrolovať...za pochopenie vopred dík
↑ M0M0:
Potrebuješ poznať definíciu faktoriálu a uvedomiť si, že
Napríklad:
OKej :) dík, ale stále sme sa nepochopili...Mám časovú tieseň, každá hodina mi je dobrá, pokiaľ mám každý príklad počítať neprejdem ani 10 zadaní, ja viem, že vám ide o to aby som sa to hneď naučil, ale proste už nie je čas...kašlem ja na matematiku...
viem, čo je faktoriál, viem ako ho rozložím, tieto vzorce sú mi zbytočné....faktorial sme brali tuším už na zš
Tie úlohy už mám mať dávno vyriešené...avšak sa nejak v zošite stratili...vieš, napríklad ten dôkaz sporom čo mi v predchádzajúcej téme vypočítal musixx, ono mi to neskutočne pomohlo...keď to už vidím, viem ako to budem počítať druhý krát, možno je to zvláštne ale lepšie sa mi učí z toho keď si spravám alanýzu príkladu po krokoch, ako keby som ho sám vypočítal
/a už no offence...aj tak ďakujem za trpezlivosť..